Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Avrupa’da ‘örnek Müslüman’ vurgusu: Bize bakan İslam’a heves etsin!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hollanda'daki Ahi Evran Camisi'nin açılış töreninde, "Bugün biz kendimizi öyle güzel tanıtalım ki dinimizi öyle örnek yaşayalım ki bize bakan İslam’a heves etsin. Bize bakıp da Müslümanlıktan soğuma olursa bunun vebalini biz taşıyamayız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hollanda'nın Lahey kentinde inşası tamamlanan Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Ahi Evran Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Erbaş, daha sonra Hollanda Diyanet Vakfı tarafından organize edilen iftar programında HDV şube başkanları ve gurbetçi vatandaşlarla bir araya geldi.

Erbaş, "Müslümanlar olarak gayrimüslimlerle komşuluk yapıyoruz. Medine'de Peygamber Efendimiz aleyhissalatü vesselam gayrimüslimlerle birlikte yaşadı. Onun hukukunu oluşturdu. Medine Sözleşmesi, bunun hukukunun dünya genelinde oluşturulmuş olan prototipidir. Bugün biz kendimizi öyle güzel tanıtalım ki dinimizi öyle örnek yaşayalım ki bize bakan İslam’a heves etsin. Bize bakıp da Müslümanlıktan soğuma olursa bunun vebalini biz taşıyamayız." diye konuştu.

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Avrupa’da ‘örnek Müslüman’ vurgusu: Bize bakan İslam’a heves etsin! ile ilgili etiketler Diyanet Avrupa Hollanda erbaş
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.