Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Afrin açıklaması...

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, Afrin operasyonu ile ilgili olarak, “Onlar oralarda çarpışıyorlar, biz burada Kuran kurslarını açıyoruz. Onlar orada biz burada cihada devam ediyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunan İmamı Azam Hafızlık Kuran Kursu’nun açılışına katıldı. Açılışa Erbaş’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda Nasrullah Çelik Kuran tilaveti verdi. 5 bin 545 metrekare alana kurulu Kuran kursundan 240 öğrenci faydalanabilecek.

Programda konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Kocaeli’de eksik olan hafızlık Kuran kursumuzun tamamlanmış olması ve bugün hizmete giriyor olmasından hepimiz büyük bir memnuniyet duymaktayız. Dinimizi hurafelerden uzak bir şekilde anlatmak büyük bir önem taşıyor” dedi.

“KURAN KURSLARINDA 1 MİLYON ÖĞRENCİMİZ VAR”

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş ise konuşmasında, “Kuran kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışmaları içerisinde belki de en ön sırada. 1 milyon öğrencimiz var. Bunlarda 60 bin kadarı yatılı. Kuran kurslarımızla haftanın her günü her yaş grubuna ulaşmaya çalışıyoruz. 300 bin kadar Müslümana camilerde ulaşmaya çalışıyoruz. Yurtlarda gençlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bütün yurtlarımızda Kuran kursları açtık” ifadelerini kullandı.

KURAN OKUYANLARIN ORANI YÜZDE 41

“Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkenin yüzde 59’u kendisine indirilen Kuran’ı Kerim-i okuyamıyor”
"Önümüzdeki hafta ikinci eğitim öğretim dönemi başlayacak” diyen Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, “Okullarımızda Kuran ve Hazreti Peygamber’in hayatı derslerini koyanlardan Allah razı olsun. Şimdi vazife bizde. Kuran okuyanların oranı ülkemizde hala yüzde 41. Nüfusumuzun yüzde 59’u Kuran’ı Kerim okumasını bilmiyor. Şimdi görev bizim. Çocuklarımızın daha fazla seçmeli Kuran derslerini seçmelerini sağlamamız lazım. Yüzde 99’umuz Müslümanız diye hep iftihar ediyoruz ya, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkenin yüzde 59’u kendisine indirilen Kuran’ı Kerimi okuyamıyor. İşte ihtiyaç bu” diye konuştu.

“ONLAR ORADA BİZ BURADA CİHADA DEVAM EDİYORUZ”

Afrin operasyonu ile ilgili olarak konuşan Prof Dr. Erbaş, “Şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize acilen şifalar diliyorum. Onlar oralarda çarpışıyorlar, biz burada Kuran kurslarını açıyoruz. Onlar orada biz burada cihada devam ediyoruz. Allah hepimizin cihadını kabul etsin” şeklinde konuştu.
Konuşmaları ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş ve protokol üyeleri Kuran kursunun açılış kurdelesini kesti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Afrin açıklaması... ile ilgili etiketler Diyanet Ali Erbaş Afrin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.