Diyanet İşleri Başkanı: Çocuk istismarı karşısında taviz, tehir ve ihmal olamaz

Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki çocuğu istismar eden anneleri ve üvey babaları tahliye edilmişti. Karara tüm Türkiye tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, "Bir çocuğun fiziksel ve duygusal olarak örselenmesi, en değerli emanetimizin, umudumuzun, geleceğimizin yara almasıdır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki çocuğun anneleri ve üvey babaları tarafından istismar edilmesine tepki gösterdi. Zanlıların tutuksuz yargılanması kararı üzerine tüm Türkiye'nin ayağa kalktığı dava için Prof. Dr. Erbaş, "Çocuk istismarı karşısında hiçbir şekilde taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz" dedi.

Elmalı davasıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yüce dinimiz İslam, çocuğa yönelen her türlü şiddet ve istismarı menfur bir suç olarak kabul eder. Bu suç, hem bu dünyada kanun önünde hem de ahirette Cenab-ı Hakk'ın huzurunda cezasız kalmayacaktır. Bir çocuğun fiziksel ve duygusal olarak örselenmesi, en değerli emanetimizin, umudumuzun, geleceğimizin yara almasıdır. Çocuk istismarı karşısında hiçbir şekilde taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

 

 

Diyanet İşleri Başkanı: Çocuk istismarı karşısında taviz, tehir ve ihmal olamaz ile ilgili etiketler Ali Erbaş diyanet işleri başkanı elmalı davası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.