Diyanet, alkollü içeceklere harcama yaptı mı? Başkanlıktan o iddialara yanıt

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın alkollü içeceklere harcama yaptığı iddia edilmişti. Başkanlıktan yapılan duyuruda, kuruma alkollü içecek alındığına dair haberlerle ilgili olarak, çay alımları için yanlışlıkla 'alkollü içecekler' kodunun seçildiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün bazı medya organlarında yer alan 'Diyanet İşleri Başkanlığı'nın alkollü içeceklere harcama yaptığına' dair iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi'nde hatalı giriş yapıldığını belirten Başkanlık, çay alımlarının zuhulen alkollü içecek olarak girildiğini bildirdi.

Başkanlık'tan yapılan açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın taşra teşkilatındaki bazı harcama birimlerince 2018-2019 yıllarındaki çay alımları için Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi'nde (TKYS) '150.08.01 Alkolsüz İçecekler' kodu seçilerek Taşınır İşlem Fişi (TİF) düzenlenmesi gerekirken, zuhulen '150.08.02 Alkollü İçecekler' kodu; bir üst satır seçileceğine bir alt satır seçilmiştir. Haberlere konu olan durum, bundan ibarettir. Dolayısıyla alkollü içecek alımı söz konusu değildir." ifadeleri kullanıldı.

DHA

Diyanet, alkollü içeceklere harcama yaptı mı? Başkanlıktan o iddialara yanıt ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı çay alımı alkollü harcama
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.