"Diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB Komisyonu Başkanı Leyen ile görüşmesinde "Türkiye'nin geleceğini Avrupa'da görüyoruz" sözleri Brüksel'de yankı buldu. Görüşmeyi 'faydalı' olarak niteleyen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ocak Cumartesi akşamı AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telekonferans yöntemi ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

AB ile ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğini Avrupa'da görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri AB'nin merkezi Brüksel'de yankı buldu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen arasında yapılan bu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Erdoğan ile von der Leyen'in "faydalı" görüşmesine katıldığını ifade eden Borrell, "Türkiye ile diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız." dedi.

"Diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız"

Borrell, daha sonra da aralık ayında yapılan AB Zirvesi'nde Türkiye ile ilişkiler hakkında AB liderlerinin yaptığı görevlendirmeyi takip etmek üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Brüksel'de ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen de görüşmeden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptığını kaydederek, Kovid-19, ekonomik toparlanma ve AB Konseyi'nin Aralık 2020'deki toplantısında Türkiye ile ilişkiler hakkındaki yapılan görevlendirmenin uygulamasını konuştuklarını söylemişti.

Aralık 2020'deki zirvede, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu'nun, Mart 2021'de yapılacak zirveye kadar Türkiye-AB ilişkilerinin durumu ve nasıl yol alınacağına dair seçeneklerle ilgili rapor sunmasına yönelik karar alınmıştı.

Bu doğrultuda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun 21 Ocak'ta Brüksel'i ziyaret etmesi bekleniyor.

"Diyalog için çalışmayı sürdürmeye hazırız" ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Joseph borell Ursula von den Leyen ab AB Komisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.