"Diyalog halindeyiz, işbirliği arayışındayız"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında başta S-400 ve Suriye konusu olmak üzere Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Suriye'deki savaşı sona erdirmek ve bölgedeki kötü niyetlileri caydırmak için Türkiye ile ortak menfaatleri olduğunun altını çizen Price, "Ortak önceliklerimiz konusunda iş birliği arayışındayız ve her müttefikimizle olduğu gibi anlaşmazlıklarımız konusunda da diyalog halindeyiz" dedi. Sözcü, S-400 konusunda da bilgi verdi...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmele yaptı.

Türkiye'deki protestolara ilişkin bir soruya yanıt veren sözcü Price, Türkiye'nin uzun dönemli ve değerli bir NATO ortağı olduğuna dikkat çekerek konuşmalarına başladı. 

"Türkiye ile Suriye'deki savaşı sonlandırmak, terörle mücadele etmek ve bölgedeki kötü niyetlileri caydırmak dahil birçok ortak menfaatimiz var." diyen Price sözlerine şöyle devam etti:

"Ortak önceliklerimiz konusunda iş birliği arayışındayız ve her müttefikimizle olduğu gibi anlaşmazlıklarımız konusunda da diyalog halindeyiz. Daha önce de dediğim gibi kritik konularda Ankara'nın transatlantik ittifakının takip ettiği trende bağlı kaldığını temin ederken ve Türkiye ile menfaatlerimizi korurken, insan hakları ve hukukun üstünlüğü dahil değerlerimize de bağlı kalabiliriz." 

Türkiye ile S-400 konusunda "Girit modeli" gibi bir durumun söz konusu olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Ned Price, "S-400 konusunda pozisyonumuz değişmedi." cevabını verdi.

Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi yapacağını da ifade etti.

Suudi Arabistan saldırısını kınadı

Sözcü ayrıca, Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Uluslararası Abha Havalimanı'na düzenlenen saldırıyı kınadı ve ABD'nin, Suudi Arabistan'ı savunma vaadine bağlı olduğunu vurguladı.

Yemen'de savaşan taraflardan olan Husiler, Uluslararası Abha Havalimanı'na düzenlenen saldırıyı üzerlerine almıştı.

"Diyalog halindeyiz, işbirliği arayışındayız" ile ilgili etiketler ABD S-400 Suriye Türkiye ned price
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.