DİTAP Çiftçiye ne kazandıracak? Dijital Tarım Pazarı'nın avantajları nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarım ürünlerinin pazarlanması, üretim ve tedariki konusunda aldığı kararlara bir yenisi daha eklendi. Dijital Tarım Pazarı uygulamasını hizmete aldıklarını söyleyen Bakan Pakdemirli, DİTAP'ın üreticilere getireceği avantajlardan bahsetti. Peki DİTAP nedir, Dijital Tarım Pazarı çiftiçe ne kazandıracak? Detaylar haberimizde...

DİTAP Çiftçiye ne kazandıracak?  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin tarımına yönelik aldığı hayati kararı açıkladı. Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) uygulamasını devreye aldıklarını söyleyen Pakdemirli, çiftiçiye kazandıracağı avantajlardan bahsetti. Peki DİTAP nedir, Dijital Tarım Pazarı ne iş yapar? İşte yanıtı...

 

DİJİTAL TARIM PAZARI DİTAP NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı'nda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz ürünlerine pazar bulabilecek, tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede ürünü tedarik edebilecek."dedi.

Dijital tarım pazarı (DİTAP) nedir? Dijital tarım pazarından nasıl ürün alınır?

DİTAP ÇİFTÇİYE NE KAZANDIRACAK?

Bakan Pakdemirli konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Tarımsal alan bakımından dünyada 17. olmamıza rağmen, tarımsal hasılada Avrupa'da birinci sırada, dünyada ilk 10'da yer almaktayız.

Dijital Tarım Pazarı aracılığıyla çiftçinin pazarlama imkanı artacak, tüketici de makul fiyattan, kaliteli ürün alacak.

DİTAP, tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin sağlandığı, planlı üretimin yapıldığı pazar olacak.

DİTAP ile tarım ürünlerimizin direkt satışı sağlanacak, fiyatların sezon öncesi öngörülebilir olmasıyla ihracat pazarları genişleyecek.

DİTAP, üreticilerimize avantaj getirecek, öncelikle girdi finansmanı kolaylığıyla tohum, gübre gibi ürünlerin tedariki sağlanacak.

DİTAP Çiftçiye ne kazandıracak? Dijital Tarım Pazarı'nın avantajları nelerdir? ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Orman Bakanı DİTAP nedir DİTAP ne iş yapar dijital tarım pazarı bekir pakdemirli
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.