Disney+ Netflix'ten izleyici çalacak mı?

Disney+ 14 Haziran'da Türkiye piyasasına giriş yapacak. Peki Disney+'ın Türkiye'ye gelmesi Netflix'i, nasıl etkileyecek?

Exxen ve Netflix'in ardından Disney+ da 14 Haziran'da Türkiye piyasasına giriş yapacağını duyurdu. Birçok seçkin yapımların yer alacağı belirlenen Disney+ henüz Türkiye'ye girmeden Netflix ile yarışa girdi.

Medyaradar yazarı Murat Tolga Şen, bugün yazdığı köşe yazısında Disney+'ın Netflix’ten abone koparacağını belirtti.

İşte Murat Tolga Şen'in o yazısı;

Disney+, Netflix’in hatasını tekrar mı edecek?

Disney+ 14 Haziran’da Türkiye’de. Sahip olduğu güçlü film-dizi markaları ve duyurduğu yeni projeleri ile epey bir abone toplayacağını düşünüyorum. Fiyatlandırması da makul. Diğer platformlar bunu yapamadı ama Disney+, Netflix’ten abone koparacak.

Disney+ hiç beklemeden yerli orijinaller üretip sunacak. Yıldız isimleri kendisine bağlayacak pahalı anlaşmalar yaptı. Bazı isimleri artık sadece bu platformda izleyeceğiz ama onlar da Netflix’in hatasına düşmek üzere.

Ellerinde bütçe var, teknik açıdan çok sağlamlar ama bütün oyunu “yıldız oyuncu” üzerine kuruyorlar. Hani şu çok eleştirdiğim Yakamoz’un, Kıvanç Tatlıtuğ’u var ama senaryo ve özel efektler namına bir şeyi yok ya, onun gibi.

Bu bilgiye ulaşmak için fazla uzağa gitmeye gerek yok; şu an ulusal kanallardaki tüm diziler artık yıldız oyuncu numarasının tutmadığını ispatlar gibi. Haluk Bilginer’li Baba, Erdal Beşikçioğlu’lu Hakim sallanıyor çünkü seyirci hikayeyi sevmedi!

Altını çizerek yazıyorum; bir filmi ya da diziyi iyi yapan şey, hikayesidir. Yönetmeni, oyuncusu, müziği, ışığı, sesi sonradan gelir. Netflix’in son bir yıl içinde en ses getiren işi olan The Squid Game bu başarısını hikayesine borçlu değil mi?

O yüzden, bırakın Kıvanç’ın, Engin’in, Beren’in peşini de iyi senaristlerin peşine düşün. Bu platformun çekeceği Atatürk dizisinde, Atatürk’ü kimin oynayacağını değil kimin yazacağını merak ediyorum. Yoksa bu platform enflasyonunda ortaya çıkan işlerin hepsi karnımızı şişiren ama doyurmayan şeyler olup bıkkınlık yaratacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Disney+ Netflix'ten izleyici çalacak mı? ile ilgili etiketler Netflix Exxen disney
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.