DİSK'ten yeni asgari ücret tespiti: 5200 liradan farklı rakam da çıkabilir

Yeni 2022 asgari ücret görüşmeleri öncesinde DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ eş zamanlı olarak bir basın açıklamasında bulunarak görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Nevzat Karataş ilk açıklamasında asgari ücretin 5000 lira üzerinde olması gerektiğini yineledi.

Aralık ayına girdiğimiz ilk günlerde asgari ücret konusunda ilk adımlar atılmaya başlandı. DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ortaklaşa bir görüş bildirerek basın açıklamasında kamuoyuna 2022 asgari ücretle olan düşüncelerinden bahsetti.

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Nevzat Karataş açıklamasında, “2022 asgari ücret rakamını 5200 lirada netledik. Bu süre içerisinde dolarda ciddi artışlar yaşandı. Bugün bir tespit yapacak olursak daha farklı bir rakam ortaya çıkacaktır.” dedi.

DİSK'ten yeni asgari ücret tespiti: 5200 liradan farklı rakam da çıkabilir

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamada, İstanbul’daki DİSK Genel Merkezi önünde konuşan Karataş, “Çalışmalarımızı gerçekleştirerek asgari ücret konusunda kesin tavrımızı ortaya koyduk. 2022 asgari ücreti 5200 lira netleştirmeye karar verdik. Bu süre içerisinde dolarda da ciddi artışlar yaşandı. Bugün yeniden bir tespit yapsak rakam farklı olabilir.” dedi.

İşçi konfederasyonları asgari ücretin döviz kurunda yaşanan damgalanma sebebiyle çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılamak adına vergi dilimlerindeki artışlar yüzünden asgari ücret alan işçilerin yılın son dört ayında eksik ücret aldıklarını söyledi.

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ tarafından yapılan açıklamada, tüm ücretlerin asgari ücrete tekabül eden kısmının vergiden muaf tutulması, gelir vergisi tarifesinin de yeniden değerlendirme oranında arttırılmasını bunun yanında da damga vergisi uygulamasının kaldırılması gerekliliğinden söz edildi. Günümüz ekonomik koşullarının da dikkate alınması gerektiğini belirten DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, “'Sosyal Devlet' ilkesi gereği 'aile yardımı' çalışmayan eş için uygulamaya konulmalıdır.” ifadelerine yer verdiler.

DİSK'ten yeni asgari ücret tespiti: 5200 liradan farklı rakam da çıkabilir ile ilgili etiketler DİSK asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.