Dışişleri'nden, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı iddiasına sert tepki

İsrail’de bir mahkeme, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden karara imza attı. Dışişleri Bakanlığı bu kararı şiddetle kınayan bir açıklama yayınladı.

İsrail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden karara Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlık kararı şiddetle kınarken, bu kararın Mescid-i Aksa'da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendireceğini ve yeni gerginliklere yol açacağına vurgu yağtı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “İsrail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz. Söz konusu kararın Mescid-i Aksa'da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendirmesi ve yeni gerginliklere yol açması dikkate alınması gereken, endişe verici bir ihtimaldir. Uluslararası toplumu bu yanlış, gayri hukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tüm provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

 

Dışişleri'nden, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı iddiasına sert tepki ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Mescid-i Aksa Camisi yahudilerin ibadet hakkı kınama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.