Dışişleri'nden sert tepki! Türk bayrağı çizip üzerinden geçmişlerdi

Dışişleri Bakanlığı, Libya’da Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadı. Bakanlık Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Libya’nın Tobruk kentinde Temsilciler Meclisi geçici binası önünde bayrağımıza yönelik çirkin eylemi şiddetle kınıyoruz” dedi.

Libya’nın Tobruk kentindeki bütçe görüşmeleri sırasında Temsilciler Meclisi geçici binası önünde yere Türk bayrağı çizip araçlarla üzerinden geçmişlerdi. Dışişleri Bakanlığı bu çirkin eylemi şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Tobruk’ta Türk bayrağına yönelik çirkin eylem hakkındaki soruya, “Libya’nın Tobruk kentinde 5 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen bütçe görüşmeleri sırasında Temsilciler Meclisi geçici binası önünde bayrağımıza yönelik çirkin eylemi şiddetle kınıyoruz” yanıtını verdi.

 Sözcü Bilgiç, “Menfur eylemin öğrenilmesinin hemen ardından Trablus Büyükelçiliğimiz Libya Dışişleri Bakanlığı nezdinde yazılı ve sözlü gerekli girişimleri yapmış, bu tür provokasyonlara izin verilmemesi ve benzeri olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etmiştir. Söz konusu eylemin Türk-Libya kardeşliğini hedef aldığı açıktır. Bağımsızlığımızı ve kutsal değerlerimizi temsil eden bayrağımıza yapılan bu saldırının asla amacına ulaşamayacağını ve gerekli karşılığı herkesten önce dost ve kardeş Libya halkından göreceğini ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA

Dışişleri'nden sert tepki! Türk bayrağı çizip üzerinden geçmişlerdi ile ilgili etiketler Libya Türk bayrağı Dışişleri Bakanlığı yere çizilen türk bayrağı Tanju Bilgiç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.