Dışişleri'nden Ermenistan'a çok sert 'Terter' tepkisi

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycanlı sivil vatandaşları hedef alan saldırılarına ilişkin sert bir mesaj yayımladı. Bugün, Terter'de yakınlarını defnetmek için mezarlıkta bir araya gelen Azerbaycanlılara yapılan saldırının ardından yapılan açıklamada, ''Bu son saldırıyla Ermenistan, insani değerlerle bağdaşmayan hukuk tanımaz yüzünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.'' ifadeleri yer aldı.

İşgalci Ermenistan ordusu insani ateşkesi ihlal etmeye ve sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Cephede Azerbaycan askerlerinden kaçan Ermenistan ordusu, bu kez bir mezarlığı hedef aldı.

Ermenistan ordusu, Terter’de bulunan Terter kent mezarlığına cenaze töreni sırasında top mermisi attı.

Saldırıda 3 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Mezarlıkta ve mezarlık yakınlarında bulunan araçlarda hasar meydana geldi.

BAKANLIK KANLI SALDIRIYI KINADI

Hain saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert bir açıklama yapıldı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

''Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak devam eden saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan’ın son olarak bugün Terter’e saldırısı sonucunda, bir mezarlıkta düzenlenen cenaze töreninde bulunan sivil halktan üç kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi de yaralanmıştır.

Ermenistan, esirlerin ve cenazelerin değişimi için 10 Ekim’de ilan edilen insani ateşkesi hiçe saymaya devam etmektedir. İnsanlıktan nasibini almayanlar, Azerbaycanlı kardeşlerimizin cenazelerini dahi defnetmesine izin vermemektedir.

Bu son saldırıyla Ermenistan, insani değerlerle bağdaşmayan hukuk tanımaz yüzünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Türkiye’nin, Can Azerbaycan’ın kahraman halkıyla dayanışması daimi ve tamdır.''

 

Dışişleri'nden Ermenistan'a çok sert 'Terter' tepkisi ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan Ermenistan Saldırı Mezarlık ölüm sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.