Dışişleri Bakanlığı'ndan uluslararası topluma Yunanistan çağrısı: Sessiz kalınmamalı

Yunanistan'ın geri ittiği onlarca düzensiz göçmen soğuktan donarak ölmüş halde bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma seslenerek, tüm insani değerleri hiçe sayan Yunanistan'ın bu eylemlerinin araştırılmasını ve insan hakları ihlallerine sessiz kalınmamasını istedi.

Yunanistan'ın geriye ittiği 19 düzensiz göçmen donarak hayatını kaybetmişti. Dışişleri Bakanlığı uluslararası topluma, Yunanistan'ın göçmen politikasıyla ilgili sessiz kalmama çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yunanistan'ın uluslararası hukuku ve insan hakları normlarını ihlal ederek düzensiz göçmenleri geri itmesi pek çok masumun hayatına mal olmaya devam ediyor. Göçmenlerin yaşam hakkına kasteden bu gayrimeşru ve vicdansız yaklaşım Avrupa'nın utancı olarak hafızalara kazınıyor. AB, Yunanistan'ın düzensiz göçmenlere karşı bu zalim tutumuna sessiz kalmakta, girişimlerimizi yanıtsız bırakmaktadır. Uluslararası topluma çağrımız, tüm insani değerleri hiçe sayan Yunanistan'ın bu eylemlerinin araştırılması, insan hakları ihlallerine sessiz kalınmamasıdır."

 

 

 

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan uluslararası topluma Yunanistan çağrısı: Sessiz kalınmamalı ile ilgili etiketler Yunanistan Dışişleri Bakanlığı düzensiz göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.