Dışişleri Bakanlığı'ndan Tunus tepkisi: Derin endişe duyuyoruz!

Tunus'ta gece yarısı düzenlenen darbe girişimine Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tunus'ta halkın iradesini temsil eden Meclis'in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endişe duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Tunus'taki darbe girişimine Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık,"Tunus'ta halkın iradesini temsil eden Meclis'in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endişe duyuyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI SAİD'DEN GECE YARISI DARBE AÇIKLAMASI

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, dün gece yarısı "ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle" kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurdu.

Görevden alınan Başbakan Hişam el-Meşişi'nin ordu tarafından tutuklandığı iddia edildi. Tunus Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin yetkilerini dondurma yönünde duyurduğu kararın 30 gün için geçerli olacağını bildirdi.

 

DARBE KARŞITLARI SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Tunus Meclis Başkanı Raşit Gannuşi ise "Cumhurbaşkanının yasal bir dayanağı olmayan kararları, bir darbedir, anayasayla yorumlamak yanlıştır" diyerek halkı "demokrasiyi yeniden tesis etmek için barışçıl mücadeleye" çağırdı. Kimi darbe karşıtları sokağa çıkarak yaşananlara tepkisini gösterdi.

 

 

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Tunus tepkisi: Derin endişe duyuyoruz! ile ilgili etiketler Tunus
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.