Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki ilginç gelişme hakkında açıklama!

Sudan'da gerçekleşen beklenmedik bir gelişme olarak bugün dünyanın dikkatini çekerek darbeyle görevinden alınan Başbakan Hamduk, darbeciler tarafından tekrar Başbakanlığa getirilmişti. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan gelişme ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı ve 'memnuniyet duyuyoruz' ifadelerine yer verildi.

Sudan'da darbenin ardından bugün gerçekleşen dikkat çekici bir gelişme yaşanmıştı. Darbeyi yapan asker Burhan'ın liderliğindeki konsey, darbeyle görevinden alınan Başbakan Hamduk'u tekrar başbakanlığa getirdiğini açıklamıştı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan gelişme hakkında resmi bir yazılı açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, gelişmelerden memnun olduğunu ifade ettiği açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

'Sudan'da Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdel Fattah al-Burhan ile Başbakan Abdalla Hamdouk arasında Anayasal Bildiri çerçevesinde geçiş sürecine dönülmesi ve Başbakan Hamdouk’un yeniden görevi üstlenmesi hususlarında mutabakata varılmasından memnuniyet duyuyoruz.

Sudan’ın içinden geçmekte olduğu bu hassas süreçte Sudan halkının tüm kesimlerinin beklentilerinin dikkate alınmasının ve ülkede barış ve istikrarın korunmasının önemini vurguluyoruz.

Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sudan’ın ve Sudanlı kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.'

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'daki ilginç gelişme hakkında açıklama! ile ilgili etiketler Sudan Türkiye Darbe hamduk burhan Dışişleri Açıklama memnuniyet memnun
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.