Dışişleri Bakanlığı'ndan İsveç'e sert tepki

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in PKK/YPG'li teröristlerle yaptığı görüşmeye Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlık, İsveç Büyükelçisi'ni çağırarak terör örgütlerine verilen destekten duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

İsveç Savunma Bakanı'nın terör örgütü PKK/YPG öncülüğünde kurulan ve ABD'nin destek verdiği SDG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı teröristle görüşmesine Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Herrström Dışişleri Bakanlığına çağrılarak İsveçli bazı bakanların terörist elebaşlarıyla görüşmesi şiddetle kınandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin terör unsurlarıyla görüşmelerinin ardından, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in, terörist elebaşlarıyla video konferans yoluyla görüşme yapması şiddetle kınandı. Ayrıca İsveç'in Suriye'nin kuzey doğusunda PKK/YPG terör örgütünün güdümündeki ayrılıkçı Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye Demokratik Konseyi ile son dönemde kamuoyuna açık şekilde temaslarını arttırmasından duyulan rahatsızlık iletildi.

Büyükelçiye, İsveç'in muhatap aldığı şahısların AB tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK mensupları olduğu, PKK elebaşlarının da bu gerçeği kendi ağızlarından alenen teyit ettiği, bu teröristlerin Suriye’nin kuzey doğusunda farklı bir isim altında eylemlerini sürdürmelerinin bu gerçeği değiştirmediği, İsveç’in bu tehlikeli siyasetiyle sadece Suriye’nin toprak bütünlüğü ile Türkiye’nin güvenliğini hedef alanlara destek olmakla kalmayıp, uluslararası hukuku da açıkça çiğnediği, böylece ikili ilişkilere ciddi zarar vermeyi sürdürdüğü belirtildi.

İsveç makamlarının terör örgütlerine destek vermemesi, Suriye’nin birliği, toprak bütünlüğü ve kalıcı istikrarı için çaba harcaması istendi. Türkiye'nin, DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle mücadelesini arkalarındaki destekçilerinden bağımsız olarak kararlılıkla sürdüreceği mesajı da Büyükelçi Herrström'e iletildi.

 NE OLMUŞTU?

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, PKK/YPG'li teröristlerle yaptığı görüşmede İsveç hükümetinin PKK/YPG ile uzun süreli iş birliği yapmak istediğini söylemişti.

Hultqvist, YPG/PKK'ya bağlı sözde özerk yönetimi desteklemek amacıyla Suriye'nin kuzeydoğu bölgelerine temsilci göndermesi için hükümetiyle görüşme yapacağını belirterek "Yardım için bir mekanizma belirlemek için meslektaşlarımı ve hükümetimi görüşmelerimiz hakkında bilgilendireceğim" demişti.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsveç'e sert tepki ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı İsveç terörist pkk/ypg görüşme tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.