Dışişleri Bakanlığı'ndan Blick Gazetesi'ne sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İsviçre'de Blick Gazetesi tarafından Türkiye'deki referanduma ilişkin yapılan yayına yönelik açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu söz konusu yayına ilişkin,"16 Nisan 2017 tarihinde düzenlenecek Anayasa değişikliği halk oylaması süreci bağlamında yanıltıcı ifadelere yer veren haberi güçlü bir biçimde kınıyoruz. Bu ithamları ve iddiaları kabul etmemiz söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"İsviçre'nin Blick Gazetesi'nin bugünkü nüshasında Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret dolu sözler içeren, diğer taraftan ülkemizde 16 Nisan 2017 tarihinde düzenlenecek Anayasa değişikliği halk oylaması süreci bağlamında yanıltıcı ifadelere yer veren haberi güçlü bir biçimde kınıyoruz.

Bu ithamları ve iddiaları kabul etmemiz söz konusu değildir. Ülkemizde demokratik ve şeffaf bir süreç çerçevesinde gerçekleştirilecek referandum hakkında bu derece taraflı ve ön yargılı bir tutum benimsenmesinin, vatandaşlarımıza açıkça belirli bir yönde oy verme çağrısında bulunulmasının, ayrıca bir ülkenin halkının büyük desteğini alarak seçilmiş Cumhurbaşkanına yönelik hakaretamiz sıfatlar kullanılmasının basın özgürlüğüyle de, gazetecilikle de hiçbir alakası olamaz.

Bir yandan ülkemizin iç siyasetindeki gelişmelerin ve tartışmaların üçüncü ülkelere taşınması yönünde eleştiriler dile getirilirken, aynı zamanda yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik propaganda faaliyetine girişilmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı açıktır. Bu iddiaları dile getiren çevrelerin Türkiye ve referandum süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları, belli çevrelerin hasmane tutumunun etkisinde kaldıkları görülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Blick Gazetesi'ne sert tepki ile ilgili etiketler İsviçre Dışişleri bakanlık tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.