Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan'a taziye mesajı: En az 60 kişi öldü

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da 100 evi yıkan ve 60'dan fazla kişinin ölümüne yol açan sel felaketi nedeniyle taziye mesajı gönderdi. Taliban kontrolünde olan bölgeye Taliban, kendi yardım ekiplerini gönderdi. Ölü sayısını ise 150 olarak açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın Nuristan vilayetinde meydana gelen sel felaketinden dolayı taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Afganistan’ın Nuristan vilayetinde meydana gelen sel felaketinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve selin ağır hasara yol açtığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dost ve kardeş Afgan halkına ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Afganistan'ın Nuristan vilayetinde yer alan Kamdesh köyünde şiddetli yağışlar sele neden olmuş, ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetmişti.

AFGANİSTAN'DA SEL 60'DAN FAZLA KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Eyalet Valisi Sözcüsü Mohammad Sayed Mohmand yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 60 olduğuna dair rapor aldıklarını fakat gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu düşündüklerini belirtti.

100 EV YIKILDI

Mohmand, bölgede sel nedeni ile 100 evin yıkıldığını ifade etti.

TALİBAN BÖLGEYE KENDİ YARDIM EKİPLERİNİ GÖNDERDİ

Bölgeyi kontrol eden Taliban ise, hayatını kaybedenlerin sayısının 150 olduğunu açıklarken, bölgeye kendi yardım ekiplerini gönderdiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan'a taziye mesajı: En az 60 kişi öldü ile ilgili etiketler Afganistan Sel (Doğa olayı) Taliban Dışişleri Açıklama taziye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.