Dışişleri Bakanlığı: Endişeyle karşılıyoruz

İsrail, Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim yerlerinin inşasına yönelik planları onaylayacağını duyurdu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı bir son dakika açıklaması ile alınan bu skandal kararı "endişeyle" karşıladığını duyurdu. Açıklamada İsrail'in bu adımının ABD'de yeni başkanın göreve gelmesinden önce hız verdiği gayrimeşru uygulamalardan biri olduğunun altı çizildi.

Dışişleri Bakanlığı bir sondakika açıklaması yayımlayarak, İsrail'in yasa dışı yerleşim faaliyetlerini hızlandırmasına ilişkin tepkisini, "İsrail'in, Batı Şeria'da 850 konutluk ilave yasa dışı yerleşim yeri inşasına yönelik planları onaylayacağı yönündeki açıklamaları endişeyle karşılıyoruz." sözleri ile ortaya koydu.

Yazılı açıklamada, bu adımın İsrail'in, ABD'de yeni yönetimin göreve gelmesinden önce hız vermiş olduğu gayrimeşru uygulamalarının son örneğini teşkil ettiğine dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail'in, söz konusu yerleşim faaliyetleriyle coğrafi bütünlüğe sahip bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını engellemeye ve iki devletli çözüm ihtimalini ortadan kaldırmaya çalıştığı aşikardır. Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler (BM) kararları başta olmak üzere uluslararası hukuku hiçe sayan bu tasarrufları sonlandırması yönünde İsrail'e gereken baskıyı uygulamaya ve bu mütecaviz eylemlere karşı çıkmaya davet ediyoruz."

İsrail makamlarının gelecek hafta Yahudi yerleşimciler için Batı Şeria’da 850 konut daha inşa edilmesi kararını onaylayacağı duyurulmuştu.

 

Dışişleri Bakanlığı: Endişeyle karşılıyoruz ile ilgili etiketler İsrail Dışişleri Bakanlığı batı şeria yasadışı yerleşim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.