Dışişleri Bakanlığı, Dera'dan ayrılan sivillerin Türkiye'ye kabul edileceği iddialarını yalanladı

Suriye'de Esad rejimi güçleri tarafından düzenlenen saldırılar giderek yoğunlaşırken, şehri terk etmeye zorlanan çok sayıda sivilin Türkiye’ye kabul edileceği ve bu hususta anlaşma sağlandığına dair iddialar ortaya atıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, rejimin sivilleri hedef alan saldırılarının, Deraa/Beled ve çevresini abluka altına alarak göçe zorlamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Suriye'de Esad rejimi güçleri tarafından düzenlenen saldırılar giderek yoğunlaşırken, rejim güçleri tarafından Suriye'nin Dera kentine yönelik topçu ateşinde 5 sivil ölmüş, 3'ü yaralanmıştı. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken, şehri terk etmeye zorlanan çok sayıda sivilin Türkiye’ye kabul edileceği ve bu hususta anlaşma sağlandığına dair iddialar ortaya atıldı.

Bu iddiaların asılsız olduğunu açıklayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, rejimin sivilleri hedef alan saldırılarının, Deraa/Beled ve çevresini abluka altına alarak göçe zorlamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye’nin Deraa şehrindeki gelişmelerle ilgili iddialar hakkındaki şunları söyledi: “Deraa’daki gelişmeleri yakından ve endişeyle izliyoruz. Rejimin sivilleri hedef alan saldırıları, Deraa/Beled ve çevresini abluka altına alarak göçe zorlaması kabul edilemez. Bu çerçevede, rejim ile muhalif gruplar arasında yürütülen arabuluculuk girişimleri sırasında şehri terk etmeye zorlanan çok sayıda sivilin Türkiye’ye kabul edileceği ve bu hususta ülkemizle anlaşma sağlandığına dair iddiaların ortaya atıldığına tanık olduk. Bu iddialar asılsızdır. 6 Eylül günü yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını not ettik. Bu anlaşmanın bu defa kalıcı olmasını ve Deraa halkına yönelik gayri-insani muamelenin sona erdirilmesini bekliyoruz.”

 

Dışişleri Bakanlığı, Dera'dan ayrılan sivillerin Türkiye'ye kabul edileceği iddialarını yalanladı ile ilgili etiketler Suriye Dışişleri Bakanlığı dera
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.