Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Moldova ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova temasları kapsamında, Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı, Moldova Parlamento Başkanı ve Moldova Başbakanı ile görüştü. Dışişleri Bakanı, görüşmenin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: 'Stratejik ortaklıklarımızı derinleştireceğiz' ifadelerine yer verdi. Rusya, Avrupa'da yaşanan doğal gaz krizini kullanarak Ukrayna ve Belarus gibi Doğu ve Batı arasında sıkışarak giderek ısınan Moldova'nın Avrupa Birliği ile arasını açmayı başarmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret düzenlediği Moldova’da temaslarını sürdürüyor.

GAGAVUZ TEMASI DİKKAT ÇEKTİ

Gagavuz Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah ve Moldova Parlamento Başkanı Igor Grosu ile görüşmesinin ardından Çavuşoğlu, Moldova Başbakanı Natalia Gavrilita ile görüşme gerçekleştirdi.

ÇAVUŞOĞLU: STRATEJİK ORTAKLIKLARI DERİNLEŞTİRECEĞİZ

Bakan Çavuşoğlu, Gavrilita ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Moldova Başbakanı Gavrilita ile çok boyutlu ilişkilerimizi görüştük. Stratejik ortaklığımızı derinleştireceğiz, 1 milyar dolar ticaret hedefine ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

AB İLE MOLDOVA'NIN ARASI AÇILIYOR

Özellikle Avrupa'da yaşanan doğal gaz kıtlığından faydalanan Rusya, elinde bol miktarda bulunan gazını adeta silaha dönüştürdü. Avrupa'ya 'fazladan doğal gaz takviyesi' teminatı vererek, karşılığında Ukrayna ve özellikle de Moldova'ya olan Batı etkisini azaltmak için çabalıyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Moldova ziyareti ile ilgili etiketler Moldova Dışişleri Bakanlığı Rusya ABD Çavuşoğlu temas Başbakan gagavuz batı stratejik ortaklık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.