Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Irak’a övgü…

Gaziantep Genç İşadamları Derneği 10. ödül törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak merkezi hükümetine övgüde bulunarak, "İbadi’nin ziyareti ile ilişkilerimizde yeni sayfa açtık" dedi.

Ödül törenin konuşan Bakan Çavuşoğlu açıklamasında, “Irak ile ilişkilerde yeni sayfa açıyoruz ve “İbadi’nin ziyareti ile ilişkilerimizde yeni sayfa açtık. Irak’ın geleceğinin de, terör örgütünden temizlendikten sonra referandum sorununu da çözdükten sonra, geleceğinin de çok parlak olacağını söyleyebilirim. Her türlü desteği biz vereceğiz. Bu bölgenin özellikle bu iki ülkeyle ticaretini arttıracağız. Dış politikamızın önceliği de, bu ülkelerle ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek ve yatırımcılarımızın önünü açmaktır” dedi.

Çavuşoğlu Irak ordusu ile peşmerge arasında sağlanan ateşkesin önemli olduğunu, güven arttırıcı olduğunu, gerginliği azaltıcı adımların atılmasının önemine vurgu yaptı. Kesin çözümünse siyasi olduğunu belirtti. “Türkiye olarak önemli bir rol oynuyoruz. Samimi gayret sarf ediyoruz. Bu hedefimize de ulaşacağız” dedi.

SURİYE’DE DURUM İYİLEŞİYOR

Çavuşoğlu, Türkiye’nin samimi çaba ve gayretleri ile Suriye’deki durumun bir önceki yıla göre daha iyi olduğunu belirterek, “Bölgedeki sorunları çözebilmek için ne kadar gayret sarf ettiğimizi, samimi gayret gösterdiğimizi sizde takip ediyorsunuzdur. Bir yıl öncesine göre Suriye’deki durumun daha iyi olduğumuzu söyleyebiliriz. Henüz daha tam istediğimiz noktada değiliz. Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü tesis eden bir siyasi çözüm olmadan hedefimize ulaşmış diyemeyiz” dedi.

Kaynak: İHA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Irak’a övgü… ile ilgili etiketler mevlüt Çavuşoğlu Bakan gagiad ibadi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.