Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan ABD Başkanı Biden’a tepki: DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz!

Bakan Çavuşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzatması ve Türkiye açıklamaları sonrası Biden'a sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç. Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden Suriye'de ara vermeden devam ettiği PKK/PYD yardımından dolayı hesap vermek yerine Türkiye'yi tehdit etti.

"TÜRKİYE'NİN EYLEMLERİ IŞİD'İ YENİLGİYE UĞRATMA ÇABASINA ZARAR VERİYOR"

Suriye hakkındaki ‘Ulusal Acil Durum’ halini bir yıl uzatan Biden, Kongre’ye gönderdiği mektupta, “Türkiye’nin (Suriye’deki) eylemleri, IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor. ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

"ABD YÖNETİMİ DOĞRUYU SÖYLEMİYOR"

Bakan Çavuşoğlu'nun Biden'a tepkisi sert oldu. Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. Bu cümleleri ABD yönetimi daha önce de kullandı. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor.

"PKK İLE YPG ARASINDA HİÇBİR FARKIN OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORLAR"

PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç.

Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan ABD Başkanı Biden’a tepki: DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz! ile ilgili etiketler DEAŞ PKK YPG Suriye ABD biden Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.