Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna ve Rusya liderlerinin bir araya gelme olasılığı var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu Ukrayna’nın, Türkiye’yi olası bir anlaşmanın güvenlik boyutunun garantörleri arasında teklif ettiğini ve Rusya’nın buna itirazı bulunmadığını söyledi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu Ukrayna ve Rusya liderlerinin görüşme olasılığının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu basın toplantısında, "İki ülkeye (Rusya-Ukrayna) ziyaretin neticesinde ateşkes umudumuz biraz daha artmıştır. Yakınlaşma olduğunu gördüğümüz konularda bir anlaşma zemini olursa iki liderin bir araya gelme olasılığı var" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna’nın, Türkiye’yi olası bir anlaşmanın güvenlik boyutunun garantörleri arasında teklif ettiğini ve Rusya’nın buna itirazı bulunmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İki ülkeye (Rusya-Ukrayna) ziyaretin neticesinde ateşkes umudumuz biraz daha artmıştır. Yakınlaşma olduğunu gördüğümüz konularda bir anlaşma zemini olursa iki liderin bir araya gelme olasılığı var" Ukrayna'nın, Türkiye'yi olası bir anlaşmanın güvenlik boyutunun garantörleri arasında teklif ettiğini ve Rusya'nın buna itirazı bulunmadığını söyledi. Putin ve Zelenskiy'nin görüşme olasılığı var...

En kısa zamanda liderler düzeyinde bir buluşmanın zemininini hazırlanması gerekiyor. Buna ev sabipliği yapmaya hazır olduğumuzu daha önce de açıklamıştık.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan da dün Başkan Zelenski ile telefonda görüştü ve bugün de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek."

Kuleba'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

(Çavuşoğlu'na) Kararlılığınız, cesaretiniz ve şahsen ziyaretiniz, Türkiye'nin aktif bir oyuncu olduğunu kanıtlıyor. Türkiye'yi garantör olmasını istediğimiz ülkeler arasında görüyoruz. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna ve Rusya liderlerinin bir araya gelme olasılığı var ile ilgili etiketler Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.