Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Tahıl koridoru anlaşmasını istemeyen ülkeler oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl koridoru için yapılan anlaşma konusunda açıklama yaptı. Anlaşmanın sağlanmasını istemeyen ülkelerin olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Biz arabuluculuk konusunda marka bir ülkeyiz. Bu her ülkeye nasip olmaz. Biz adaletli davranıyoruz, tarafsız tutumumuzu sergiliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Savaşın uzamasını isteyen ülkeler de var; hatta hatta bu tahıl anlaşmasını engellemek isteyen ülkeler de oldu." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Tahıl çözülürse ateşkes yolu da açılır. İki taraf arasında önemli bir adım olacak dedik. Burada BM ile birlikte çalıştık. BM de Türkiye’yi tercih etti.

Sonuçta burada Rusya’nın ihraç edeceği ürünler de var onunda önü açılmış oluyor. Aynı şekilde Ukrayna’nın tahıl, ayçiçek ve ayçiçek yağı ihracatının önü açılmış oluyor.

Biz bu aktif rolümüzü devam ettireceğiz. Eninde sonunda bu savaş diplomasi masasında bitecek. O masaya tarafların dönebilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Ama bu iş kolay değil. Savaş uzadıkça tarafların bir masaya oturması kolay değil.

Savaşın uzamasını isteyen ülkeler de var; hatta hatta bu tahıl anlaşmasını engellemek isteyen ülkeler de oldu. Bu savaş ne kadar devam ederse Rusya zayıflar diye düşünüyor. Bu savaşın bedelini sen ödemiyorsun Ukrayna ödüyor. Canıyla, kanıyla,topraklarıyla ödüyorlar. Bu savaşın uzaması herkesin zararına.

Biz arabuluculuk konusunda marka bir ülkeyiz. Bu her ülkeye nasip olmaz. Biz adaletli davranıyoruz, tarafsız tutumumuzu sergiliyoruz.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Tahıl koridoru anlaşmasını istemeyen ülkeler oldu ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Ukrayna Rusya Savaş tahıl koridoru
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.