Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Denge politikamızı sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna krizinde amaçlarının insani koridorların açık kalması olduğunun altını çizerek denge politikasını sürdüreceklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, iki ülkenin dışişleri bakanlarını Antalya'da bir araya getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları toplantısında açıklamalar yaptı. Rusya-Ukrayna savaşı konusunda açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu denge politikasını sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, tahliyeler konusunda bilgi verdi:

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Toplantıya NATO üyesi olmayan ama ortağımız olan ülkeler de katıldı, İsveç ve Finlandiya. İkili görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye'nin izlediği kararlı ve dengeli politika, savaşın başlamasından önceki çabalar ve sonrasındaki çabalar vurgulandı. Her iki tarafla diyalog kurabilen nadir ülkelerden birisi olduğumuz da muhataplarımız dile getirdi. İnsani koridorların açılması elzem ama bu savaşın daha fazla sürmemesi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz

LAVROV ANTALYA'YA GELECEĞİNİ TEYİT ETTİ

Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalya'da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Şimdi Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum ama Zelenski, Kuleba Antalya Diplomasi Forumu'na katılımı teyit etmişti. Rusya tarafında ise Lavrov teyit etti. Lavrov ile dün mesajlaştık, sadece telefon görüşmesi değil herkes yoğun olduğu için mesajlarla da iletişim kuruyoruz, Antalya'ya geleceğini tekrar teyit etti. Umarım ateşkes olur. Ruslarla bu form marjında görüşmek isteyen müttefikler de var.

UKRAYNA'DAN TAHLİYELER

Dün itibariyle bize kayıtlı 9 bin 653 tahliye gerçekleşti. Bazıları biz tahliye ettik. Aileleriyle gelmek isteyen var, araçları olan var. Trenle tahliyeyi başarıyla gerçekleştirdiğimizi gören ülkeler oraya yönlendirdik. Tren istasyonlarında ciddi kalabalık oldu. Ukrayna'nın batısındaki ülkelerde misyonlarımızı da görevlendirdik. AFAD ve Kızılay da orada. Kendi imkanları ile sınıra gelen vatandaşların da sınırda kolayca vize istenmeden, PCR istenmeden geçmesini temin ediyoruz. Polonya tarafına geçenlerde THY ile geliyor. Bugün için planlamalarımız var.

Bugün Kiev'den bir tren, Dimitro'dan bir tren, Harkiv'den bir tren. Bazen Harkiv'den çıkan tren Dimitro'ya da uğrayabiliyor. Lviv'den iki otobüsle vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Bir kaç gün önce Odessa'daki vatandaşlarımıza ayrılın çağrısında bulunduk. Her gün 2-23 otobüs vatandaşlarımızı sınıra getiriyor. 1700 civarında kayıtlı vatandaşımız var. Değişebiliyor bu rakam. Bazısı vazgeçiyor, bazısı durum sakinleşince kendi arabası ile geliyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Denge politikamızı sürdüreceğiz ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Ukrayna Antalya Dışişleri Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.