Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 10 büyükelçi arasında bavullarını toplayanlar olmuş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, skandal açıklama sonrası geri adam 10 büyükelçi konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Çavuşoğlu, "Büyükelçilerden bavullarını toplamaya başlayanlar oldu. Açıklamayı yapanlar nasıl düzeltebiliriz arayışına başladı, elçiler birbirini suçlamaya başladı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 büyükelçinin Osman Kavala hakkındaki skandal açıklaması sonrası yaşananları anlattı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'de yaptığı konuşma sonrası büyükelçilerde panik oluştuğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sınır dışı edilmeleri için çalışma başlatmıştık. Sorun çözülmese işleme koyulacaktı" ifadelerini kullandı.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalar yapan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"10 büyükelçinin yaptığı açıklama kabul edilemez. Her şey çok açık.. Büyükelçiler görev aldıkları ülkenin içişlerine karışamaz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sınır dışı edilmeleri için çalışma başlatmıştık. Sorun çözülmese işleme koyulacaktı.

Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla bir panik havası başladı. Bizi arayanlara diplomatların sınır dışı edilmesiyle ilgili hazırlıların yapıldığını söyledik. Cumhurbaşkanımızın Eskişehir'deki açıklamasıyla panikleri daha da arttı. Büyükelçilerden bavullarını toplamaya başlayanlar oldu. Açıklamayı yapanlar nasıl düzeltebiliriz arayışına başladı, elçiler birbirini suçlamaya başladı.

Bu işin arkasında kimin olduğunu, perde arkasını öğrendik. Genç diplomatların başlattığı süreçte bu hadsiz açıklamayı yaptılar. Ama sonrasında hemen geri adımlar geldi. İlk açıklamayı ABD yaptı. Biliyorsunuz. ABD Beyaz Saray'dan onay olmadan böyle bir açıklama yapamaz. ABD Büyükelçisi Türkiye'ye ilk geldiğinde ben kendisine bir sorununuz varsa bizim iletişim kanallarımız açık, bize medya yoluyla mesaj veremezsiniz, ve daha önceki büyükelçi gibi Türkiye'nin valisi gibi davranamazsınız demiştim. Bundan herkesin ders alması gerekir, kimsenin Türkiye'ye ders vermek haddine değil."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 10 büyükelçi arasında bavullarını toplayanlar olmuş ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Büyükelçi sınır dışı bavul
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.