Dişinizi sıkın o tarihte maskeler çıkıyor

Maske koronavirüse karşı insanoğlunun en büyük silahı oldu. Ancak, hiç kimse maske takmaktan hoşnut değil. Üstelik salgında ikinci dalga o kadar şiddetli ki maskesiz bir hayat hastalığa yakalanmak ile eş anlamlı. Peki, insanlık maskeden ne zaman kurtulacak? Kovid-19 aşısı olan maskeden kurtulacak mı? Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara maskeyi tamamen ne zaman çıkartacağımızı açıkladı. İşte Kara'ya göre maskelerden kurtulacağımız o tarih.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuktu.

Prof. Dr. Kara, normale dönüş ve maskesiz hayat için gereken şartları açıklarken bir de tarih verdi. 

Kara, nüfusun yüzde 60'ının aşılanması halinde Türkiye'nin rahatlamaya başlayacağını söyledi.

Prof. Kara, bu oranın yüzde 70-80'lere gelmesi durumunda ise normale dönüşün çok kolay olacağını ifade etti. 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, maskesiz hayat için de tarihi açıkladı.

Prof. Kara, her şeyin olumlu seyretmesi söz konusu olursa, kaba bir hesapla Türkiye'nin yüzde 60 aşılama oranına nisan-mayıs aylarında ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Prof. Dr. Kara, bu tablonun her şeyin olumlu gitmesi durumunda geçerli olduğuna işaret ederek, temmuz ayı gibi de maskesiz sokağa çıkmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Ateş Kara, dünyadaki aşılamanın yüzde 60 oranına ulaşmasının bir anda mümkün görünmediğini de belirterek, bir sonraki yıl kasım, aralık gibi tekrar maske takmak zorunda kalınabileceğini ifade etti. 

Dişinizi sıkın o tarihte maskeler çıkıyor ile ilgili etiketler maske prof. dr. ateş kara aşı bağışıklık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.