Dişi komodo ejderi çiftleşmeden hamile kaldı

ABD'de yer alan bir hayvanat bahçesinde Charlie ismi verilen bir dişi komodo ejderi, erkek bir partneri olmadan hamile kaldı. Sağlıklı bir hamilelik süreci geçiren Charlie, üç erkek yavrusu dünyaya getirdi.

Tennesse eyaleindeki Chattanooga Hayvanat Bahçesi'nde Charlie isimli bir komodo ejderi, erkek bir partneri olmadan hamile kaldı.

GERÇEK ANLAMDA 'BAĞIMSIZ BİR KADIN'

Sağlıklı bir hamilelik geçiren Charlie'nin üç erkek yavrusu dünyaya geldi. Yavruların isimleri Onyx, Jasper ve Flint oldu. Doğum için bile bir erkeğe ihtiyaç duymayan Charlie için, gerçek anlamda 'bağımsız bir kadın' yorumları yapıldı.

DÖLLENMESİZ ÜREDİ

Charlie'nin potansiyel partneri Kadal isimli komodo ejderiyle aynı yerde tutuluyordu. Bilim insanları 'partenogenez' ismi verilen döllenmesiz ürenmenin yalnızca 70 omurgalı türünde görüldüğünü belirtiyor.

'BABALARI SEN DEĞİLSİN'

Charlie'nin yavruları aslında Ağustos ayında dünyaya gelmişti, ancak hayvanat bahçesi yetkilileri, Charlie ve potansiyel partneri Kadal'ın birlikte bir dölleme gerçekleştirip gerçekleştirmediğini araştırdı.

DNA testi yapan hayvanat bahçesi, daha sonra Facebook'ta paylaştığı gönderide, "Kadal, babaları sen değilsin" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük kertenkele çeşidi olan Komodo ejderleri 3 metre uzunluğa ve 70 kilo ağırlığa ulaşabiliyor. Salyalarında çoğu tehlikeli 50'den fazla çeşit bakteri bulunuyor.

Dişi komodo ejderi çiftleşmeden hamile kaldı

 

Dişi komodo ejderi çiftleşmeden hamile kaldı ile ilgili etiketler ABD hayvan komodo ejderi komodo dışı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.