Dişçiler Açıldı Mı? Diş hastaneleri Randevu alıyor mu?

Dişçiler Açıldı Mı sorusu normalleşme kapsamında atılan adımlarla birlikte vatandaşların en çok merak etiği sorulardan oldu. 4 aşamlı normalleşme planında ilk aşama 11 Mayıs'ta başladı. birçok sektör ve iş yeri açılışını yaptı. Dişçi randevularını iptal edenler dişçiler açıldı mı, diş hasaneleri randevu alıyor mu merak ediyor? İşte dişçilerin açılma tarihi...

Dişçiler Ne zaman açılacak, Dişçiler Çalışıyor mu? Koronavirüs tedbileri kapsamında birçok sektörde olduğu gibi dişçilerin kapısına da kilit vurulmuştu. Atılan normalleşme adımları sonrası 11 Mayıs'ta ilk adım atıılmış AVM'ler, berberler gibi iş yerleri açılmıştı. Ancak vatandaşlar dişçiler açıldı mı, dişçiler çalışıyor mu, diş hastaneleri randevu alıyor mu sorularına cevap arıyor. İşte tarih...


DİŞÇİLER AÇILDI MI? DİŞÇİLER ÇALIŞIYOR MU?

Diş hekimlerinin ve fizyoterepistlerin 1 Eylül'de göreve başlaması planlanıyor. 3. aşamaya kadar çalışmaya başlaması hedefleniyor.

"MUAYENELER KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLA YAPILMALI"

Covid-19 salgını sırasında uyulması gereken dental işlemler prosedürü de güncelledi. "Acil" olarak tanımlanan diş hekimliği işlemleri için başvuruda bulunan hastanın covid-19 enfeksiyonu ile uyumlu semptomları (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı) yoksa uygun protokoller ve kişisel koruyucu ekipmanlar kullanılarak muayenesinin yapılması gerektiği bildirildi.

DİŞ HASTANELERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Covid-19 tanısı alan hastalar içerisinde acil tedaviye ihtiyaç duyanların işlem öncesi değerlendirmelerinin, hastayı takip eden hekimi ile yapılması ve tedbirlere birlikte karar verilmesi gerektiği belirtildi.

Hastada Covid-19 enfeksiyonu ile uyumlu semptomlar mevcutsa tedavinin, Covid-19 hastaları için ayrılan iyi havalandırılmış bir tedavi ünitesinde yapılması gerektiği ifade edildi.

Olası/kesin Covid-19 hastaları ve karantinada olan temaslıların acil bir durum olmadıkça tedavilerinin ertelenmesi gerektiği vurgulandı.

"SOSYAL MESAFE SAĞLANAMIYORSA HASTALAR BİNA DIŞINDA BEKLEMELİ"

Hasta randevularına tam zamanında gelinmesi, diğer hastalarla temasa olanak vermeyecek şekilde randevuların organize edilmesi gerektiği belirtilen enfeksiyon kontrol önlemlerinde, hasta kabulü sırasında uyulması gerekenler de şöyle sıralandı:

"Hasta bekleme alanlarında sosyal mesafe (en az 1 metre mesafe) sağlanmalı. Hasta bekleme alanları, uygun sosyal mesafeye izin vermiyorsa veya hastaların tercih etmesi durumunda kişisel araçlarında veya cep telefonu ile temasa geçebilecekleri şekilde binanın dışında beklemeli. Sağlık tesisi girişlerinde, bekleme odalarında ve hasta girişlerinde alkol bazlı antiseptik bulundurulmalı."

Dişçiler Açıldı Mı? Diş hastaneleri Randevu alıyor mu? ile ilgili etiketler dişçi dişçiler açık mı dişçiler çalışıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.