Dış borç üzerinden büyük manipülasyon...

Bir dönem Merkez Bankası Para Piyasaları Kurulu üyeliği yapan Güven Sak makalesinde eşine az rastlanır bir manipülasyona imza attı.

Makalesinde Türkiye'nin kısa vadeli dış borcunu 125,5 milyar dolar olmasına rağmen, okuyucularına 453 milyar dolar olarak yansıtan Sak ekonomi çevrelerinden büyük tepki gördü.

Sak makalesinde ''Türkiye’nin kısa vadeli dış borç stoku 2002 yılında 63 milyar dolar civarındaydı. 2017 yılı itibariyle bu tutar 453 milyar dolara çıktı. Nasıl oldu da Türkiye, kısa vadeli borçların büyüme hızında dünya rekortmenleri arasında girdi? Doğrusu ya, ben üç neden görüyorum. Ama biri diğerlerinden daha önemli.'' ifadelerini kullandı.

GERÇEK RAKAMI BİLMEMESİ İMKANSIZ
Bir dönem bu rakamları açıklayan Merkez Bankası'nda görev yapmış olan Sak, belki de gerçek rakamlara ulaşma konusunda izlenecek yolu Türkiye'de en iyi bilen kişilerden birisi.

SUPERHABER YAZARI DEŞİFRE ETTİ!

SuperHaber yazarı Göksel Aşan da Sak'ın makalesine tepki gösterdi. Aşan sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Bu makalenin yazarı MB PPK üyeliği yapmış. Türkiye’nin kısa vadeli dış borcu rakamını MB yayınlıyor. Yani bu veriyi nerede bulacağını çok iyi biliyor olmalı. Lakin buna rağmen 125,5 Milyar USD yerine 453 Milyar USD yazmış.'' ifadelerini kullandı. 

Dış borç üzerinden büyük manipülasyon... ile ilgili etiketler Göksel Aşan güven sak
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.