Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Ağız ve diş eti hastalıkları günümüzde yaygın olarak görülen önemli sağlık sorunlarından biridir. Günlük hayatı olumsuz şekilde etkileyen diş ağrısının nasıl geçeceği vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Gereken değerin verilmediği dişler belirli bir zaman sonra daha büyük sorunlarla karşınıza çıkabilmektedir. Bu sorunlar çoğu zaman diş ağrısı ile sonuçlanabilir. Diş ağrıları bazen uzun vadeli bazende en olmadık zamanda günlük yaşantıyı olumsuz etkileyecek faktörlerden biridir. Sürekli diş tedavisiyle uğraşmak maddi ve manevi açıdan sizi mutsuz edecektir. Bu nedenle diş bakımı ve diş temizliği çok önemlidir. Peki, Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Şiddetli çürük diş ağrısı özellikle geceleri başlar. Çünkü hormonsal değişiklikler ile damar içi basıncın artması ve damarsal genişlemeler, geceleri ağrıyı daha şiddetli hissetmemize sebep olabilir.

Gece yapılacak çözümler medikal bir ilaç alarak en yakın bir diş hekimine gitmektir. Diş hekimine gidemiyorsak çürük diş ağrısı çektiğimiz bölgeye kesinlikle kolonya, alkol vb. şeyler sürmemeliyiz. Çünkü bunlar diş etini tahrişe sebep olarak ikinci bir ağrıya daha neden olabilir. Bunun yerine medikal bir ilaç alarak ağrıyı dindirip sabah hemen diş hekimi kontrolüne gitmeliyiz. Diş hekimi, kanal tedavisi yaparak ağrımızı rahatlatıp ve gerekli müdahaleyi yaparak diş ağrınıza son verecektir.

NE İYİ GELİR?

Dişlerinizin arasında kalan bazı besinler ağrıya neden olabilir. Bu nedenle dişlerinizi fırçalamanızda fayda var. Diş ipinin kullanılması da yararlı olacaktır.
Tuzlu su ile gargara yapmak oldukça etkili bir yöntemdir. Tuz ayrıca dişlerdeki bakterileri de yok ettiği için diş eti şişmelerine de iyi gelir.Eğer çok şiddetli ağrı varsa ve iltihaplanma oluşmuşsa antibiyotik kullanımı gerekebilir. Yine de antibiyotik kullanımı doktor tavsiyesi ile olmalıdır.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Karanfil ve karanfil yağının da enfeksiyonu tedavi edici özelliği vardır. Bakteriyi yok edici özelliği ile diş macunlarının içerisinde de tercih edilir. Ağrıyan yerin üstünde biraz bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak, ağrının hafiflemesini sağlar.
Sarımsağın da karanfil gibi bakterileri yok edici özelliği vardır. Çürüğün üzerinde bekletilmesi mutlaka iyi gelecektir.
Ağrıyan bölgeye buz uygulanması ağrıyı azaltacaktır.
Çörek otu da düzenli kullanımın sonucunda ağrıya sebep olan durumları yok eder. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de vardır.
Buğday çimi suyunun da enfeksiyonu önleyici özelliği mevcuttur. Ağızdaki bakterileri öldürmektedir.
Antibakteriyel ve antiseptik özelliğe sahip olan Zerdeçal diş ağrılarını giderir.
Antibakteriyel ve antienflamatuar özelliğe sahip bir baharat çeşidi olan karabiber de antibiyotik görevi üstlenir.

 

Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler 2019 Diş Ağrısı doktor Hastane Diş Hekimi hasta
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.