Diriliş Ertuğrul yeni sezon tanıtımı yayınlandı! / VİDEO

Ekranların sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul yaz aylarının başlamasıyla sezon finali yapmıştı. Bu durum Diriliş Ertuğrul dizisinin 4. sezonu ne zaman başlayacak? sorularını akıllara getirdi. Son bölümüyle adeta nefes kesen Diriliş Ertuğrul'un 92.bölüm fragmanı ne zaman yayınlanacak soruları sorulmaya başlandı. Mayıs-Haziran aylarında sezon finali yapan birçok dizi yeni sezon bölümlerini ardı ardına yayınlamaya başlarken Diriliş Ertuğrul'un yayınlanmaması üzerine dizi takipçileri, "Acaba Diriliş Ertuğrul yayından kaldırıldı mı?" şüphesine düşürdü. Merakla beklenen yeni bölümün yeni tarihi belli oldu.

Her bölümü farklı bir aksiyona sahne olan TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul sezon finaline girdi. Son bölümün yayınlanması ile birlikte Diriliş Ertuğrul 92.bölüm fragmanı günün en çok arananları listesine girdi. Sezon finalinde Ertuğrul Bey'in yaralanması akıllara Engin Altan Düzyatan çıkacak mı sorusunu sordurmaya başladı. Peki Diriliş Ertuğrul 4.sezonu ne zaman başlayacak? Yeni bölüm fragmanı ile ilgili detaylar çıktı mı? Mayıs-Haziran aylarında sezon finali yapan birçok dizi yeni sezon bölümlerini ardı ardına yayınlamaya başlarken Diriliş Ertuğrul'un yayınlanmaması üzerine dizi takipçileri, "Acaba Diriliş Ertuğrul yayından kaldırıldı mı?" şüphesine düşürdü. TV izleyicisinin merakla beklenen yeni bölümün yeni tarihi belli oldu.

dirilis-ertugrul-70bolum-fragmani_9644606-4630_1920x1080_1

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 4.SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sezon finali nefes kesen sahneleri imza atan Diriliş Ertuğrul geçtiğimiz sezon yayına 26 Ekim 2016 tarihinde başlamıştı. TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul 4.sezonun da 25 Ekim 2017 tarihi itibariyle seyirciyle buluşması bekleniyor. Henüz yapımcı şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamasına karşın Diriliş Ertuğrul başlama tarihi belli olur olmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz...

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 92.BÖLÜM FRAGMANI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan ve Esra Bilgiç sevilen dizi Diriliş Ertuğrul 92.bölümü fragmanı dizinin yeni sezon başlama tarihinde bir hafta önce yayınlanacaktır.

Thumbnail

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ SEZON TANITIMI

TRT 1'in sevilerek takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon fragmanı yayınlandı!

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİNDE NELER OLDU?

Büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düşmüş ve Ertuğrul tarafından öldürülmüştür. Ertuğrul şimdi gözünü Karacahisar kalesine dikmiştir.

Sultan, Kalenin fethi için ordusuyla Ertuğrul’a destek olmuştur. Ertuğrul başsız kalan kaleye Selçuklu sancağını dikmiştir. Diğer yandan Ekaterina, kaledeki boşluktan istifade ederek imparatora mektup yazmış ve yetki istemiştir. Ertuğrul’ların ve Çavdar’ların zaaflarını bilen Ekaterina’nın bu talebi imparator tarafından kabul görmüştür.

ertugrul-bey-obaya-veda-ediyor-dirilis-ertugrul-91bolum-sezon-finali-14-haziran-carsamba_9910050-6890_1920x1080


ENGİN ALTAN DÜZYATAN DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNDEN AYRILACAK MI?

Diriliş Ertuğrul 91.bölümünde ağır bir şekilde yaralanan Ertuğrul Bey karakterini oynayan Engin Altan Düzyatan diziden ayrılacak mı?

Zaman zaman diziden çıktı haberlerinin asılsız olduğunu söyleyen Düzyatan,''Bu haberlerin bizimle alakası yok. Birileri benim diziden çıkmamı istiyor herhalde. Ben diziden çıkmıyorum, önümüzdeki sezonda da oynamaya devam edeceğim. Hayalim oyuncu olmaktı ve tiyatro yapmaktı. Ben aşık olduğum mesleği yapıyorum. Diriliş öncesi en büyük dönüm noktası olarak gördüğüm', Bir Bulut Olsam' dizisi var, film olarak da Anadolu Kartalları'nın benim için yeri çok başkadır. Geçmişe dönüp baktığımda keşke bu yapımda oynamasaydım dediğim bir proje yok. Ama bir önceki bölümü izlediğimde keşke bu sahneyi böyle oynasaydım dediğim oluyor zaman zaman'' ifadelerini kullandı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL KONUSU

Süleyman Şah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. "Diriliş Ertuğrul" dünyanın kaderini tayin eden adamın hikayesini anlatırken Osmanlı Devleti'nin kuruluşu öncesi Anadolu yurdunun siyasi çekişmelerini dizinin arka planına yerleştiriyor.

TARİHTE ERTUĞRUL GAZİ KİMDİR?

ertugrul-gazi-kimdir-ertugrul-gazi-nasil-vefat-et-2574910

Ertuğrul Gazi, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensuptur. Babası Süleyman Şah, annesi Hayme Ana'dır. Eşi Halime Hatun'dur. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. Ertuğrul Gazi'nin diğer oğulları Saru Batu Savcı Bey ve Gündüz Bey'dir. Ertuğrul Gazi'nin kardeşleri ise Sungur Tekin, Gündoğdu ve Dündar'dır.

IX. asırda Ertuğrul Gazi'nin ataları, yaklaşık 50 bin veya 70 bin hane olmak üzere diğer Oğuz boyları ile beraber Moğol istilasının da etkisiyle Buhara ve Semerkant üzerinden Ceyhun nehrini geçerek Horasan bölgesinin Merv şehrine yerleştiler.

Ertuğrul Gazi'nin siyasi ve askeri dehası, cesareti, yiğitliği, zekâsı ve aksiyonunun bir sonucu olarak, XIII.asrın ortalarında Karacahisar ve Söğüt fethedildi. Selçuklu Sultanı I.Alâeddin Keykubat, bu fetihlerin sonucunda mükâfat olarak Domaniç, Söğüt ve çevresini kendisine yurt olarak verdi. Yazları Domaniç yaylalarında, kışları Söğüt'te geçiren Ertuğrul Gazi, Selçuklu Devleti'nin kuzey-batı uç sınırlarını en iyi şekilde koruyup, asayişi temin etti. Domaniç-Söğüt ve çevresine hâkim olduktan sonra, Bizans sınır boylarında bulunan diğer uç beyleriyle birlikte cihad ve gaza ile meşgul olmaya devam etti. Ertuğrul Gazi, komşu Bizans tekfurlarına karşı kazandığı parlak başarılarından dolayı "gazi" unvanı aldı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL OYUNCU KADROSU

engin_altan_dirilis_ertugruldan_ayrilacak_mi_yapimci_acikladi_1492514804_998

Engin Altan Düzyatan-Ertuğrul Bey

Süleyman Şah’ın ikinci çocuğu olan Ertuğrul, kahramanlara has olan kişilik kumaşını çocuk yaşlarından itibaren kuşanan bir yiğittir. O, hayalleri ve idealleri uğruna her türlü kavganın içine dalabilen, hiçbir zalime boyun eğmeyen, mazluma kılıç vurmayan, adaleti tesis için ölümü göze alabilen bir yiğittir.

dirilis-ertugrul-halime-hatun-esra-bilgic-biyografi

Esra Bilgiç- Halime Hatun

Kaçak bir Türkmen şehzadesinin dünya güzeli kızıdır. Selçuklu sarayında yetişmiştir. Fedakar, anlayışlı ve vakur bir kız olan Halime, sabrı ve zekası sayesinde birçok problemin üstesinden gelir.

hAlya_darcan_kimdir_hAlya_darcan_ilimleri

Hülya Darcan- Hayme Ana

Boy veren ve Kayı’yı bir arada tutan mayadır Hayme Ana. Hayme, oğlu Ertuğrul’un yolculuğunda, ona dualarıyla eşlik eyleyen eli öpülesi kadındır. İdareci yönü sayesinde meydana gelen her türlü ayrışmayı engelleyebilir.

osman_soykut_kimdir_osman_soykut_ibni_arabi

Osman Soykut- İbn-i Arabi

gallery_2489_w03Ezbp4I810kNE

Nurettin Sönmez-Bamsı Beyrek

Kayı gençleri içerisinde iyi derece kılıç kullanan bir yiğittir. İri cüssesi ve cesareti onu zorlu dövüşlerde ön plana çıkarır. Onun bu korkutucu görüntüsü altında ise iyi bir kalbi vardır. Bamsı Beyrek, Ertuğrul Bey’e koşulsuz bir sadakatle bağlıdır. Çift kılıçla savaşabilen korkusuz bir alptır.

risk-almayi-severim-1751757_1

Cengiz Coşkun-Turgut Alp

Ertuğrul Bey’in en iyi dövüşen alplerinden biridir. Zeki, sabırlı ve ketum bir yapıya sahiptir. Güçlü ve mücadeleci yapısı ona dövüşlerde avantaj sağlar. Dövüşler de balta kullanması, onu diğer alplerden ayıran bir özelliktir.

Diriliş Ertuğrul yeni sezon tanıtımı yayınlandı! / VİDEO ile ilgili etiketler TRT 1 Diriliş Ertuğrul Engin Altan Düzyatan Esra Bilgiç 4. sezon hülya darcan yeni bolüm yeni sezon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.