Direnişçilerden Afganistan'da tüm denklemi değiştirebilecek iddialar!

Pençşir'deki Ulusal Direniş Cephesi askerleri, Afganistan'daki tüm denklemleri değiştirebilecek şeyler iddia etti. Öncelikle Pençşir'in düşmediğini, aksine işlerin iyi gittiğini ve Taliban'ın ağır kayıplar verdiğini aktardı. Molla Birader'in Pençşir'den militanlara çekilme emri verdiğini, Hakkani'nin ise karşı çıktığını; iki Taliban lideri arasında silahlı çatışma yaşandığını ve Birader'in Pakistan'da bir hastanede tedavi altında olduğunu iddia etti.

Taliban'ın Afganistan'da hala giremediği tek yer olan Pençşir'de kadın, çocuk tüm halkın ve eski askerlerin destek verdiği direniş sürüyor.

Ulusal Direniş Cephesi,  'Pençşir düştü.' haberlerini tamamen yalanlayarak, Taliban'ın liderleri Birader ve Hakkani'nin birbirine düştüğünü, silahlı çatışmalar yaşandığını ve Molla Birader'in yaralanarak Pakistan'da bir hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Pençşir'in düşmediğini, aksine 1200 kadar Taliban militanının etkisiz hale getirilerek büyük zaferler kazanıldığını aktardı. 

TALİBAN ÇOCUKLARA ZORLA CESET TOPLATIYOR

Ayrıca Afgan gazeteci Natiq Malikzada, Birleşmiş Milletler'e de duyurduğu, kan donduran haberler verdi.

Aktardığına göre, Parwan bölgesinde Taliban evlere zorla girerek çocukları topluyor ve Pençşir'deki Taliban militanlarının cesetlerini toplamaya vadiye gönderiyor, onları elçi olarak kullanıyor. 

UDC'DEN OLAY YARATACAK AÇIKLAMALAR

Ulusal Direniş Cephesi'nden kaynakların yaptığı çarpıcı açıklama şu şekilde:

'Bu gece Pençşir'i başarıyla savunduk. Vadiye girmek isteyen 1200'den fazla Taliban militanı, etkisiz hale getirildi. 

TALİBAN'IN DEZENFORMASYONU DİKKAT DAĞITTI

Direniş son hızıyla sürmeye devam ederken, Taliban'ın propaganda merkezi, 'Pençşir düştü' tarzı yalan haberler yaparak dünyanın dikkatini Kabil'den uzaklaştırmaya çalıştı. 

'TALİBAN LİDERLERİ BİRBİRİNE MERMİ YAĞDIRDI'

Molla Birader ve Anna Hakkani arasındaki çatışma bu gece silahlı çatışmaya dönüştü. Kabil'de iki Taliban liderlerinin birlikleri birbirlerine mermi yağdırdı. Tüm bunlar olurken medyanın gözünü ise Pençşir'e çevirdiler. 

'MOLLA BİRADER YARALI, PAKİSTAN'DA TEDAVİ ALTINDA'

Molla Birader, Taliban militanlarına Pençşir direnişçileriyle savaşmamaları ve geri çekilmeleri emrini verdi. Molla Birader'in kendisinin de yaralı olduğunu ve Pakistan'daki bir hastaneye kaldırıldığını öğrendik.'

 

Direnişçilerden Afganistan'da tüm denklemi değiştirebilecek iddialar! ile ilgili etiketler Afganistan Pakistan Kabil pençşir direniş Molla Birader hakkani parwan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.