Direksiyon sınavı nasıl yapılır? Ekim 2021 direksiyon sınav tarihleri!

Ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar, teorik ve direksiyon derslerini bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazılı sınava alınıyor. Yazılı sınavda 70 puan alarak başarılı olan adaylar ise direksiyon sınavına giriyor. MEB direksiyon sınavları ise her ay belirli tarihlerde gerçekleştiriliyor. Ekim ayında sınava girecek adaylar ise direksiyon sınavının nasıl yapıldığını ve direksiyon sınav tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, direksiyon sınavı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) http://esinav.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden ehliyet teorik sınav sonuçlarını görüntüleyen sürücü adayları, heyecan içinde direksiyon sınav tarihini beklemeye başladı. Direksiyon sınavının nasıl yapıldığı ve ekim ayı direksiyon sınav tarihleri merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Direksiyon sınavı nasıl yapılır? Ekim 2021 direksiyon sınav tarihleri!

DİREKSİYON SINAVLARI NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Direksiyon sınav tarihleri sürücü kursları tarafından adaylara iletilecek. Her aday için sınav tarihleri farklı oluyor. Bu nedenle, yazılı sınavdan başarılı olan adayların kayıt oldukları sürücü kursları ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Adaylar, direksiyon sınavında 35 dakikalık parkur süreçlerine başlıyor. Adayların hata yapması durumunda araçtan indirilip sınavları sonlandırılıyor ve adaylar direksiyon sınavından kalıyor. Parkuru hatasız sonlandıranlar ise başarılı bulunuyor.

EKİM 2021 DİREKSİYON SINAVI TARİHLERİ

2 Ekim Cumartesi - 3 Ekim Pazar

9 Ekim Cumartesi - 10 Ekim Pazar

16 Ekim Cumartesi - 17 Ekim Pazar

23 Ekim Cumartesi - 24 Ekim Pazar

30 Ekim Cumartesi - 31 Ekim pazar 

YAZILI EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Yazılı sınavda 70 ve üzeri alan adaylar başarılı olarak sayılacak. 50 soru içerisinden 35 tanesini doğru yapan adaylar sınavdan geçerli not almış olacak. 35 doğrunun altında olanlar adayların ise sınavı başarısız sayılacak ve yeniden sınava katılmaları gerekecek.

YAZILI SINAV NASIL YAPILIYOR?

Yazılı ehliyet sınaıv belirli aralıklarla gerçekleştiriliyor. e-Sınav sisteminde yapılan ehliyet sınavında adaylar kendilerine belirtilen merkezlere giderek adlarına oturum açılmış olan bilgisayara geçiyor. Kimlik kontrollerinin tamamlanmasının ardından adaylar sınava başlayabiliyor.

Şıkları işareteleyen adaylar, tüm soruları cevapladıktan sonra "sınavı bitir" diyerek sınavının tamamlayacak. Sınavlar e-Sınav sistemi üzerinden gerçekleştirildiği için dileyen aday sınavın ardından sonuçları hemen sorgulayabilecekler.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ehliyet yazılı sınav sonuçları, MEB'in http://esinav.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden ilan ediliyor. Adaylar T.C. Kimlik numaralarını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

.

Direksiyon sınavı nasıl yapılır? Ekim 2021 direksiyon sınav tarihleri! ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı MEB direksiyon sınavı direksiyon sınavı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.