Dinçay Çetindamar kimdir? Neden öldü?

Türk sinemasının vazgeçilmeyen filmleri arasında olan Hababam Sınıfı oyuncularından Dinçay Çetindamar,hayatını kaybetti. Ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Çetindamar'ın yaşamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Dinçay Çetindamar kimdir? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Dinçay Çetindamar kimdir? Hababam Sınıfı oyuncularından Dinçay Çetindamar,yaşamını yitirdi.Türk sinemasının efsane filmlerinden Hababam Sınıfı'nın oyuncusunun ölüm haberi ile birlikte vatandaşalr neden hayatını kaybettiğini merak ediyor. Peki Dinçay Çetindamar kimdir? Neden öldü? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Dinçay Çetindamar kimdir? Neden öldü?

Hababam Sınıfı filminde rol olan oyuncu Dinçay Çetindamar, 62 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

ESNAFLIK YAPIYORDU

Oyunculuğu bırakan Çetindamar, esnaflık yapıyordu. Oyuncu, zaman zaman düzenlenen "Hababam Sınıfı" buluşmalarını da kaçırmamaya dikkat ediyordu.

DİNÇAY ÇETİNDAMAR KİMDİR?

1 Ocak 1956 doğumlu olan Dinçay Çetindamar, Darıca'da kadın kuaförlüğü ve esnaflık yapıyordu.


"HABABAM SINIFI HER ZAMAN TAZELİĞİNİ KORUYACAK"

Oyuncu son röportajında Hababam Sınıfı hakkında şu sözleri söylemişti: "Bizim zamanımızda amatör ruhla genç yaşta filmlerde ve dizilerde oynadık. Şimdilerde ise 40 yaşındaki insanlar liseli genç rolünde oynuyor. İlgi görmemesinin sebebi de bu. Hababam Sınıfı gerçek bir hayat hikayesi. Yeni filmler, diziler var olacak ama Hababam Sınıfı her zaman tazeliğini koruyacak. Hababam Sınıfı'nda üstlendiğim rol ile Halit Akçatepe, Tarık Akan, Kartal Tibet, Şener Şen ve Adile Naşit gibi dev isimlerle tanıştım. Dizide en çok sevdiğim ve hayranı olduğum isim Kemal Sunal'dı. Biz o dönemlerde para için değil sadece o kadroda yer almak için oynadık."

HABABAM SINIFI

Hababam Sınıfı, Rıfat Ilgaz'ın Dolmuş dergisinde yazmaya başladığı öykülerden bir bölümünü birleştirerek 1957 yılında Hababam Sınıfı ismi ile kitaplaştırdığı eserinden çıkarak oluşan medya imtiyazlarıdır. Daha sonra, 1970'li yıllarda Ertem Eğilmez tarafından bu roman sinemaya uyarlanmıştır. 2000'li yılların başında ise üç filmden oluşan yeni bir seri olarak uyarlanmıştır. Filmin ilk serisinde Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Feridun Şavlı, Cem Gürdap, Ahmet Arıman, Cengiz Nezir ve Bülent İğdiroğlu gibi isimler yer alıyordu. İlk film, Hababam Sınıfı 1 Nisan 1975 tarihinde vizyona girdiğinde izlenme rekorları kırdı ve tam yirmi sekiz hafta vizyonda kaldı. Daha sonra film çok tuttu ve ikinci film Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı vizyona girdi otuz hafta vizyonda kalan film ve serinin en çok hasılat yapan filmi oldu. 1970'li yıllarda sinemanın televizyona karşı verdiği mücadelenin öncüsü oldu.

Arzu Film tarafından 16 Ocak 2004 tarihinde ikinci yeni serinin ilk filmi Hababam Sınıfı Merhaba vizyona girdi. Ardından, Hababam Sınıfı Askerde (2005) ve Hababam Sınıfı Üç Buçuk (2006) filmleri yayınlanmıştır. Fakat ilk seri kadar ilgi görmemiştir ve pek çok eleştirmen tarafından kötülenmiştir.

HABABAM SINIFI (1975)

Rıfat Ilgaz'ın, 1957 yılında yayınladığı eserinin Ertem Eğilmez tarafından sinemaya aktarılmıştır. 1973 yılında proje aşamasına giren film için oyuncular düşünülmeye başlanmıştı. Filmde Zeki Alasya ve Metin Akpınar gibi isimlerde yer alacaktı. Daha sonra anlaşmazlıklar oldu ve ikili filmde oynamayı reddetti. Ertem Eğilmez, daha sonra filmde oynaması için oyuncu arayışına başladı ve sokaklar, caddelere filmde oynamak isteyen kişiler için afiş bastırıldı. Daha sonra oyuncular bulundu. 1974 yılında filmin çekimlerine başlandı. Filmde Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Feridun Şavlı, Cem Gürdap, Ahmet Arıman, Cengiz Nezir ve Bülent İğdiroğlu gibi isimler yer aldı. Filmin çekimleri tamamlandı. 1 Nisan, 1975 tarihinde film gösterime girdi. İlk başlarda sadece kitabın okuyucuları tarafından izlenileceği sanılan film bir anda çok fazla izlenmeye başlandı. Bir anda popüler olan film için insanlar akın akın sinemaya gidiyordu. Film dönemin izlenme oranının üstüne çıkmış ve bir rekor kırmıştı. O dönem gazete, dergi ve televizyona bile konu olan filmin insanların yoğun isteği üzerine gösterim süresi uzatılmıştı. Film yine bir rekora imza atarak yirmi sekiz hafta vizyonda kalmıştır.

Filmin konusu ise Özel Çamlıca Lisesi'ne yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Kel Mahmut kopya çeken, okuldan kaçıp maçlara giden, hocalarla sürekli kafa bulan öğrencilerle dolu okuldaki Hababam Sınıfı'na ilginç ceza yöntemleriyle disiplin altına almaya çalışır. Fakat aynı zamanda öğrencilerin haylazlığı dışında ciddi olaylar da yaşanmaktadır.

 

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI (1976)


Yine, Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanmış serinin ikinci ve en çok hasılat yapan filmidir. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Müzik Ödülü'nü alan film. İlk serideki karakterlerin tümü haricinde filme sadece bu seride eşlik eden Semra Özdamar (Semra Hoca) ve serinin son filmi hariç tüm filmlerde eşlik edecek olan Şener Şen (Badi Ekrem) katılmıştır. Şener Şen ve Kemal Sunal'ın birlikte rol aldıkları ilk filmdir ve Tarık Akan'ın oynadığı son Hababam Sınıfı filmidir. Sahte diplomalarla Mahmut Hoca'yı kandıran "Hababam Sınıfı" yine sınıfta kalmış ve Çamlıca Lisesi'ne geri dönmüştür. Ama sınıfın okula yeni atanan beden eğitimi hocası Badi Ekrem ile başı derttedir. Sürekli sınıfa egzersiz yaptıran ve koşturan hoca sınıfa çok nadir top oynatmaktadır. Okula edebiyat öğretmeni Kemal Hoca'nın vefat etmesi üzerine Semra adında genç bir edebiyat öğretmeni gelmiştir. Bu sırada iyileşen Mahmut Hoca okula geri dönmüştür, müdür muavinliği görevini bırakmak istea okul müdürünün ısrarı üzerine şartlı olmak üzere tekrar görevini üstlenir. Sınıf okula ilk defa bir bayan hoca geldiği için sürekli hocayı kandırırlar ve şakalar yaparlar. Film, Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Müzik Ödülü'nü almıştır. Serinin en çok hasılat yapan filmidir.

 

HABABAM SINIFI UYANIYOR (1977)

Ertem Eğilmez'in yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği filmdir. Hababam Sınıfı'na Ahmet adında çalışkan bir öğrenci gelir. Hababam, başta köylü diye alay ettiği Ahmet'i de kendisine benzetmeye çalışır. Ne var ki, Ahmet kolay pes etmeyen, duyarlı ve duygulu bir çocuktur. Bu filmde Tarık Akan olmadan yola devam eden Hababam ekibi, sürekli haylazlığı pohpohladıklarını kabul etmeyerek sosyal duyarlılık için çağrıda bulunmaktadır. Halit Akçatepe;'nin eski seride oynadığı son film olmuştur.

 

HABABAM SINIFI TATİLDE (1978)

Kemal Sunal'ın da Hababam Sınıfı serisinde oynadığı son filmdir. Sınıf her zaman olduğu gibi kendi halinde günlerini yaşarken açıkgöz müdür o yıl okula kız öğrenci alarak değişiklik yapmaya karar vermiştir. Kızlar da Hababam Sınıfına gelince ilginç ve komik olaylar kaçınılmaz olmuştur. Filmin senaryosunu Sadık Şendil yazarken yönetmenliğini ise Ertem Eğilmez yapmıştır. 10 haftanın üzerinde vizyonda kalan ve 10 milyon hasılatını aşan son film olmuştur.

 

HABABAM SINIFI DOKUZ DOĞURUYOR (1979)

Kadrosuna Şevket Altuğ, Perran Kutman ve İlyas Salman'ında katıldığı, Kartal Tibet'in yönettiği Nahit Ataman veErtem Eğilmez'inde yapımcılığını üstlendiği serinin beşinci ve 70'lerde vizyona giren son filmidir. Kızlı erkekli Hababam Sınıfı haylazlıklarını sürdürmektedir. Sınıfa doğulu bir aşiret reisinin oğlu gelir ve kendini ağa ilan eder. Öğrenciler de onunla kafa bulmaya başlar. Okulun yeni asabi hocası, tam bir erkek düşmanıdır. Sınıftaki 2 öğrenci arasında bir aşk başlar ve kız hamile kalır. Ancak, gebelik testini yaptırdıkları kimya hocası Kalem Şakir, incelediği idrar örneğinin bu hocaya ait olduğunu düşünür.

HABABAM SINIFI GÜLE GÜLE (1981)

2000'li yıllarda yeni nesil devam filmleri çekilmeden önceki son filmidir. Filmin yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmıştır. Bu film; serinin altıncı filmi olmak üzere İnek Şaban, Güdük Necmi, Damat Ferit karakterlerini canlandıran Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün olmadığı ikinci film olmasının yanı sıra, Kel Mahmut karakteriyle ünlenen Münir Özkul'un yer almadığı tek "Hababam Sınıfı" filmidir. Doğulu bir ailede yetişen edebiyat hocası Mehmet Bülbül'ün tayini Özel Çamlıca Lisesi'ne çıkar. Öğrenciler ilk başta yeni gelen hocalarına yukarıdan bakarlar. Mehmet Hoca, ilk başta bu duruma aldırış etmese de daha sonra ailesinin küçük görülmesine dayanamaz. Bu arada Hafize Ana'nın kızı Nazlı da okulda okumaktadır. Ancak fakirliğinden utanan Nazlı, annesinden köşe bucak kaçmaktadır. Mehmet Hoca, diğer öğrencileriyle olduğu gibi Nazlı'yla da yakından ilgilenir ve onun sorunlarını çözmesine yardımcı olur. Film, ilk serinin en kötü filmi olarak değerlendirilir.

Dinçay Çetindamar kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler Dinçay Çetindamar kimdir neden öldü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.