Din dersine giren kadın öğretmene "Hristiyan" soruşturması

Aydın Kuşadası'nda bir okulda din dersi öğretmenliği yapan Esma B. hakkında Hristiyan olduğu iddia üzerine soruşturma başlatıldı. Hakkındaki iddialardan ve soruşturmadan haberi olmadığını belirten Esma B. K.’nın sosyal medya hesaplarını kapattığı öğrenildi.

Aydın’da ilk olarak özel okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenliği yapan Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K. daha sonra devlet memuru oldu ve devlet okullarında derse girmeye başladı. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan, ancak daha sonra yeniden görevi iade edildiği öğrenilen Esma B.K.’nin sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüttüğü bir yandan da Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ne girdiği belirtildi. 

Din dersine giren kadın öğretmene "Hristiyan" soruşturması

Bu gelişme üzerine Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından yapılan açıklama ile “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey” diye açıklama yaptı.

Din dersine giren kadın öğretmene "Hristiyan" soruşturması - Resim : 2

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iddialara ilişkin olarak Esma B. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Hakkındaki iddialardan haberdar olmadığını ileri süren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Esma B.K. okuldaki görevine devam ettiğini belirtti.

Din dersine giren kadın öğretmene "Hristiyan" soruşturması - Resim : 3

Yıllarca Aydın’da görev yapıp Aydın’da ikamet eden öğretmen Esma B.K. doktor olan ilk kocasının vefatının ardından ikinci evliliğini yaptığı doktor eşinin görev yerinin İzmir olması nedeniyle Kuşadası’ndaki derslerine İzmir’den gelip gittiğini söyledi.

Din dersine giren kadın öğretmene "Hristiyan" soruşturması - Resim : 4

Bu arada Esma B.'nin sosyal medya hesaplarını da hakkındaki gelişme üzerine kapattığı belirtildi. 

Din dersine giren kadın öğretmene "Hristiyan" soruşturması ile ilgili etiketler İzmir Aydın öğretmen Kuşadası hrıstiyan din kültürü ve ahlak bilgisi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.