"Dilipak'ın pozisyon alışı muhalif olmanın çok ötesinde!"

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül son günlerde peş peşe yaşanan sıcak siyasi gelişmelerin ve bu olayların medyada yer buluş şekline ilişkin tarihe çok önemli notlar düştü... Karagül, "muhalefet" değil, "içeriden müdahale" cephesi kurulduğunun altını çizerek, bu cephenin "muhafazakar" ayağına ilişkin iki ismi işaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan "Netenyahu" benzetmesinin yankıları sürüyor.

Bir süre önce Rize ziyareti sırasında protestolarla karşılaşan Akşener, tepkilerin artması üzerine kenti terk etmek zorunda kalmıştı.

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül de "Siyasi edepten yoksun, Türkiye eksenine karşı kurulan bu yapının, ileride hangi iç operasyonlar için hazırlandığına varın siz karar verin." diyerek, olayın sıradan bir siyasi polemik olmadığına dikkat çekti.

Karagül, "FETÖ’den boşalan yerlere ikame edilen, FETÖ-PKK ortak siyasi dilini resmi siyasi görüşüne dönüştüren bu projenin siyasetle, muhalefetle zerre alakası yok." ifadelerini kullandı.

Bu söylemlerin "muhalefet" değil, "içeriden müdahale" olduğunu vurgulayan Yeni Şafak yazarı şunları kaydetti;


"Kaset komplosu ile CHP’ye, Meral Akşener ile MHP’ye, ‘muhafazakâr muhalefet’le AK Parti’ye operasyon yapıldı. Türkiye’yi dışarıdan kuşatanlar en korkunç cepheyi içeride kurdu. Ülkenin dağılmasını, parçalanmasını bile normalleştiren bir görevlendirme bu."

ŞER CEPHESİNİN "MUHAFAZAKAR" AYAĞI DİLİPAK MI?

Diğer yandan, İbrahim Karagül çok konuşulacak bu sözlerini sosyal medya hesabı üzerinden bir adım ileri taşıdı.

Burada paylaştığı mesajda iki isme dikkat çeken Karagül konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti;

"İçeride kurulan ‘cephe’nin muhafazakar ayağı; 

Abdurrahman Dilipak ve Ahmet Taşgetiren üzerinden mi yürütülüyor?

Konuşmaları, yazıları, nefret sınırına varan üslupları, pozisyon alışları bireysel bakış farkının, muhalif olmanın çok ötesinde.

Şaşırtıcı, merak uyandırıcı."

Bilindiği gibi Abdurrahman Dilipak bir süredir muhafazakar hassasiyetlerin hakim olduğu tartışma alanları üzerinden iktidarı hedef alan değerlendirmelerde bulunuyor.

Son olarak aşı karşıtı Viranşehir savcısının Youtube videosu yayınlayarak "sivil itaatsizlik" eyleminde bulunmasına destek veren Dilipak, Sedat Peker örneği üzerinden hükümete gözdağı vermişti.

 

"Dilipak'ın pozisyon alışı muhalif olmanın çok ötesinde!" ile ilgili etiketler İbrahim Karagül Abdurrahman Dilipak Ahmet Taşgetiren İYİ Parti Meral Akşener Rize
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.