Dilipak da FETÖ’cüler için af istedi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın ardından Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da FETÖ’cüler için af istedi. Dilipak, “Kimse affetmek zorunda değil. Ama Affetmek erdemdir. Allah affedenleri sever.” paylaşımında bulundu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz’da darbe girişimine karışanların affedilmesini istemiş ve “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır” ifadelerini kullanarak büyük tepki toplamıştı.

Yaramış, o sözlerin ardından özür açıklamasında bulunmuş ve “Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim” demişti.

BİR AF ÇAĞRISI DA DİLİPAK'TAN

Yaramış’ın ardından benzer bir talep Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’tan geldi.

Sosyal medya hesabından gazeteci Nedim Şener’in darbecilerin salınmasına yönelik taleplere gösterdiği tepki tweetini alıntılayan Dilipak, FETÖ’cülere af istedi.

Dilipak, şu paylaşımda bulundu:

"Kimse affetmek zorunda değil. Ama Affetmek erdemdir.Allah affedenleri sever. O af dileyenlere mağfired eder. Bizim Beraad kandilimiz var. Affedilmeyi ümid edenler, affedebilmeli de. Yusufun kardeşlerini affettiği gibi, Hz. Hamzanın katilini Resulullahın affettiği gibi. Taif örneği misal"

Dilipak da FETÖ’cüler için af istedi

"MAĞDUR OLANLARIN RIZASI ESASTIR"

Dilipak sözlerinin devamında "Allah cehennemi boşuna yaratmadı. Zalimler için yaşasın cehennem. Gerçekten pişmen olup tevbe edenler, hakikati bütün çıplaklığı ile ortaya koyanlar için her yerde, her zaman, herkes için af kapısı açık olmalı diyen Dilipak, "Ama Affedecek olan başkası değil, o suçtan mağdur olanların rızası esastır." ifadesini kullandı.

Dilipak da FETÖ’cüler için af istedi - Resim : 2

ELEŞTİRİLER SONRASI YENİ PAYLAŞIM: 

Bu iki mesajı eleştirilen Dilipak, yeni bir paylaşımda bulundu. İki mesajını tekrar retweet ettiğini söyleyen Dilipak, "Bu sözde dine, hukuka ve ahlaka aykırı bir taraf varsa söyleyin özür dileyeyim, yoksa çarpıtan ve saldıranlar hadi siz özür dileyin dürüstseniz." diye yazdı.

Dilipak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes sözü ile ve işi ile, hatta yapması gerekirken yapmadığı ile, ya kendi cennetine sırtında tuğla taşır, ya da kendi cehennemine sırtında odun taşır. Hakkı söyledikten sonra asla kınayanların kınamalarına aldırmayacağım.

Hukuk devleti istiyorsanız, bilin ki, suçluların da hakları vardır. Ayette emredildiği gibi Bir topluluğa olan düşmanlığım beni onlar hakkında adaletsizliğe sevketmeyecek inşallah. Ben Müslümanlardanım. Elhamdülillah.

Ardı arkasına 2 tweet attım. Attığım tweetlerden biri Nedim Şener'e cevap olarak yazdım. Yazdıklarımın bütününe bakmadan birileri linç etmek için anında saldırıya geçtiler. Af için 3 şart koştum. Pişmanlık, itiraf etme, mağdurun rızası. Burada yanlış olan nedir?

Ön yargılı olmak, peşin hükümlü olmak, kolayca linç etmeye çalışmak en kolayı. Karşındakini anlamak, okumak, araştırmak en zoru. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kötü. Sahi dinimizde af edilmenin şartları nedir? Vahşi nasıl affedildi?"

Dilipak da FETÖ’cüler için af istedi ile ilgili etiketler FETÖ Twitter Abdurrahman Dilipak TTK ahmet yaramış
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.