Dilenciler de koronavirüse karşı sosyal mesafeyi koruyor!

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, koronavirüs salgınınının kendilerini etkilememesi için sosyal mesafeyi gözeten dilenciler, uzun çubuklara taktıkları tenekeleri uzatıp para istemeye başladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşmaması için sosyal mesafeyi gözeten dilenciler, uzun çubuklara taktıkları tenekeleri uzatıp para istemeye başladı.

Jhonathan Felix (28), "Yardım istediğimiz insanlar bizden korkuyor ve yaklaşmak istemiyor, bu nedenle biz de uzun çubuklara taktığımız tenekelerimizi uzatarak para toplamaya karar verdik." dedi.

''HAYATTA KALMAK İÇİN DİLENMEK ZORUNDAYIZ''

Bu yolun hem onlar hem de kendileri için daha elverişli olduğunu belirten Felix, "Hayatta kalmak için dilenmek zorundayız. Sokağa çıkma yasağı varken yiyecek ve para bulmakta çok zorlanıyorduk, şimdi tedbirlerin gevşetilmesi biraz olsun vatandaşların sokağa çıkmalarına ve bizleri görmelerine sebep oldu." ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 1 Mayıs itibarıyla Kovid-19 tedbirlerinde gevşeme yapılırken, enfekte olan kişi sayısı 10 bin 15'e yükseldi.

Dilenciler de koronavirüse karşı sosyal mesafeyi koruyor!

AFRİKA'NIN EN ZENGİN ŞEHRİNDE 1 MİLYON İNSAN VİRÜS NEDENİYLE YARDIMA MUHTAÇ

Bloomberg Medya'da yer alan habere göre, Johannesburg Valisi Geoff Makhubo, yaptığı açıklamada, ülkede salgına karşı alınan tedbirler sonucunda Johannesburg'da yaklaşık 1 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Tedbirlerden önce şehrin 5,5 milyon nüfusunun yüzde 45'inin yoksulluk içinde yaşadığını ve yüzde 20'sinin de gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğunu bildiren Makhubo, "İnsanlar işsiz kaldıkça, yoksulluk ve gıda güvensizliğine ilişkin rakamlar artmaya başlıyor." dedi.

Makhubo, bu dönemde Johannesburg'da yaklaşık 300 bin hanenin gıda yardımına ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, hükümetin bu hanelere gıda desteği planladığını kaydetti.

Ülkede artan Kovid-19 vakaları nedeniyle daha önce uygulanan sokağa çıkma yasağı 1 Mayıs'tan itibaren esnetilmişti.

(AA)

Dilenciler de koronavirüse karşı sosyal mesafeyi koruyor! ile ilgili etiketler Güney Afrika Koronavirüs Korona Dilenci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.