Dilek Sabancı yalısında çalışan 'çapkın' hizmetlisiyle mahkemelik oldu

Böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan 2004 tarihinde sabah saatlerinde hayatını kaybeden iş insanı Sakıp Sabancı’nın büyük kızı Dilek Sabancı 2018 yılında Yeniköy'den 50 milyon dolara satın aldığı yalısında çalıştırdığı hizmetlilerden biriyle davalık oldu. İşte detaylar...

Dilek Sabancı'nın yalısında çalışan Yasin H., mesai arkadaşıyla gönül ilişkisi yaşayınca ‘kurallarımıza aykırı’ denilerek istifaya zorlandı. İşe dönüş davası açan Yasin H., tazminat da talep etti. Dilek Sabancı ise çalışanın iş düzenini bozduğunu ve kendisinin istifa ettiğini söyledi.

ZORLA İSTİFA ETTİRİLİNCE MAHKEMEYE BAŞVURDU

Baran adlı yalıda çalışan Yasin adındaki görevli, çalışma arkadaşlarından biriyle gönül ilişkisi yaşayınca evin kurallarını çiğnedi. İstifa ettirilen 40 yaşındaki Yasin H., soluğu mahkemede aldı.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre; İstanbul İş Mahkemesi'ne başvurarak işe dönüş ve alacak davası açan Yasin H., Dilek Sabancı'nın kendisine zorla istifa dilekçesi yazdırıp, birtakım belgeler imzalattırdığını iddia etti.

Dilek Sabancı yalısında çalışan 'çapkın' hizmetlisiyle mahkemelik oldu

DİLEK SABANCI MAHKEMEYE DELİL SUNDU

İhbar tazminatı ve alacağının tahsil edilmesini isteyen eski çalışana Sabancı'dan karşılık gecikmedi. Ünlü iş insanı, çalışanının gönül ilişkisi yaşayarak iş düzenini bozduğunu ve bu nedenle istifa ettiğini anlatan mektubu delil olarak mahkemeye sundu.


Yalıda akvaryum bakımı, teknik işler ve bahçe işleriyle uğraşan Yasin H., iddiaya göre çalışma arkadaşıyla mesai saatleri dışında görüşmeye başladı. Bu durum yalının diğer çalışanları arasında konuşulmaya başlandı ve sonunda ikilinin ilişkisi Sabancı'nın kulağına gitti. Yalının kuralları arasında, çalışanların iş ilişkisi dışında bir ilişki kurması yasaktı ve bunun üzerine iş dünyasının ünlü ismi, çalışanını işten çıkardı. İşçinin açtığı dava devam ediyor.

Dilek Sabancı yalısında çalışan 'çapkın' hizmetlisiyle mahkemelik oldu - Resim : 2

Dilek Sabancı yalısında çalışan 'çapkın' hizmetlisiyle mahkemelik oldu ile ilgili etiketler mahkeme dava Dilek Sabancı sakıp sabancı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.