Dilek hemşire ölmedi!

Koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryan ile alınan hemşire Dilek Akçabelen'in hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından bir açıklama yaparak o iddiaları yalanladı. Bakan Koca, Dilek hemşirenin durumunun kötü olduğunu ancak yaşam mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

 İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dilek Akçabelen, koronavirüse yakalanmış ve 34 haftalık bebeği sezeryan ile alınmıştı.

Dün ajanslar Dilek hemşirenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ancak, konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İşte Koca’nın o açıklaması:

"DİLEK HEMŞİREMİZİN yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. COVID-19'a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisandan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama KALBİ HAYATLA BAĞINI HER ŞEYE RAĞMEN KORUYOR."

Dilek hemşire ölmedi!

Dilek hemşire ölmedi! ile ilgili etiketler Fahrettin Koca hemşire Sağlık Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.