Dilber Ay filmi başrol oyuncusu Ayberk Pekcan öldü mü? Ayberk Pekcan kimdir?

Yakın zamanda vizyona girecek Dilber Ay filminin başrol oyuncularından Ayberk Pekcan 51 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre öncesinde akciğer kanseri olduğunu söyleyen oyuncu son olarak Mersin’de yoğun bakıma alınmıştı. Peki, Ayberk Pekcan kimdir?

Bu zamana kadar onlarca tiyatro, sinema çekimi, dizi ve filmde rol alan ve son olarak yakında Dilber Ay adlı filmde başrol oynaması beklenen Ayberk Pekcan, 51 yaşında yaşamını yitirdi. Oyuncu Ayberk Pekcan Ekim ayında sırt ağrısı şikâyetiyle başvurduğu hastanede kanser olduğunu öğrenmişti.

AYBERK PEKCAN KİMDİR?

22 Mayıs 1970 yılında Mersin'de dünyaya gelen Ayberk Pekcan, çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin şehirlerinde geçirdi. Pekcan ilk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Ünlü sanatçı daha sonra da oyunculuk kariyerine İstanbul'da başladı.

Dilber Ay filmi başrol oyuncusu Ayberk Pekcan öldü mü? Ayberk Pekcan kimdir?

Ihlamurlar Altında', 'Yaprak Dökümü', 'Kurtlar Vadisi' ve 'Keşanlı Ali Destanı' gibi televizyon dizilerinde ana rollerde oynayan Ayberk Pekcan, 2010 yılında da başrolünde yer aldığı 'Saç' adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. Pekcan, 2012'de gösterime giren 'Aşk ve Devrim' adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

 

Dilber Ay filmi başrol oyuncusu Ayberk Pekcan öldü mü? Ayberk Pekcan kimdir? ile ilgili etiketler Dilber Ay ayberk pekcan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.