Dikkat! O kokuyu alıyorsanız siyanür olabilir!

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir evde 4 kişinin ölümünde siyanür etkisi ortaya çıkmıştı. Bugün ise Antalya'da hayatını kaybeden 4 kişilik ailenin ölümünde siyanür şüphesi üzerinde duruluyor.Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı, siyanür ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih'te 4 kardeşin siyanür içerek hayatlarına son verdikleri öğrenilmişti. Bugün ise Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir apartmanın en üst katında oturan 4 kişilik aile ölü bulundu. Ailenin ölümünde siyanür şüphesi gündeme geldi.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı, A Haber canlı yayınına bağlandı. Hancı siyanürle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hancı,siyanürün "Satışı Tehlikeli Kimyasalların Kontrolü Yönetmeliği’ne" tabi olmadığını ve siyanürün internet üzerinden rahatlıkla temin edilebildiğini söyledi. Hancı, sözlerinin devamında siyanürünün kontrolünün şart olduğunu belirtti.

Siyanürün uçucu bir madde olduğunu söyleyen Hancı, siyanürünün kokusunun komşulara  yayılabileceğini ve onları da zehirleyebileceğini canlı yayında açıkladı.

Hancı, siyanürün acıbadem kokusuna benzediğini ve diğer taraftan ise şeftali ve kayısı çekirdeğinin içindeki kokuya da benzediğini belirtti.

Prof.Dr.Hamit Hancı, bu kokunun duyulduğu zaman temkinli olunması gerektğini ve ilgili birimlere bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Önlem olarak ise Hancı, açık havaya çıkılması gerektiğini aynı zamanda kapı ve pencelerinin açılması gerektiğini ifade etti.

Dikkat! O kokuyu alıyorsanız siyanür olabilir! ile ilgili etiketler İstanbul Antalya Siyanür
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.