Dikkat... İptal edilmesine rağmen para çekiyorlar

Koronavirüs salgını öncesinde satın alınan paket tur sözleşmelerinin 30 gün kalıncaya kadar iptal edilebileceğini belirten Avukat Ezgi Esnik Günay, vatandaşları kredi kartlarını kontrol etmesi konusunda uyardı. Avukat Günay, "Acentalar sözleşme iptaline rağmen kartlardan para tahsilatı yapıyor" dedi.

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile yaşanan sorunlardan en çok etkilenen sektörlerden birisi de turizm sektörü oldu. Salgının yarattığı belirsizlik nedeni ile birçok kişi tatil planlarından vazgeçti ve önceden satın aldıkları tatilleri iptal etme kararı aldı. Avukat Ezgi Esnik Günay, koronavirüs nedeniyle aldıkları tatil paketlerini iptal etmek on binlerce vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini giderecek önemli açıklamalarda bulundu.

Haber7'de yer alan habere göre: Satın aldıkları paket tur sözleşmelerini iptal etmek isteyen tüketicilerin mağduriyet yaşadığını belirten Av. Ezgi Esnik Günay "Tüketiciden tatil bedelini peşin veya kredi kartı ile tahsil eden acente şirketleri, tahsil ettikleri paranın üstelik düşük bir yüzdesi kendilerine kalacak olduğu halde tüketiciye iade yapmamakta, iptal edilen sözleşmelere rağmen tüketicinin kredi kartından tahsilat yapmaya devam etmekte ve hatta sözleşme iptallerini dahi yapmamak için tüketiciyi yanıltan bilgiler vermektedirler. Ebetteki acentelerin tamamı aynı uygulamaları yapmamakta ise de yapanların sürecin sonunda bol bol davalarla uğraşacakları aşikardır." dedi.

Avukat Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acenteler, tüketicilerin sözleşme iptallerini engellemek için tüketicileri yanıltan bilgiler verseler de aslında tüketici ve Acente arasında yapılan paket tur sözleşmesinde tatilin başlangıcına bir ay kalana kadar tüketicinin sözleşmeyi iptal hakkı olduğu açıkça yazacaktır."

Dikkat... İptal edilmesine rağmen para çekiyorlar ile ilgili etiketler tatil Koronavirüs Korona Kredi kartı paket tur
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.