Dikkat çeken terfi... Jandarma'da bir ilk yaşandı!

Jandarma Genel Komutanlığı komuta kademesinin bir üst rütbeye terfilerine ilişkin kararlar açıklandı... Karara göre, 5 general bir üst rütbeye terfi ettirildi. Orgeneral rütbesine yükseltilen Ali Çardakçı ile Jandarma tarihinde bir ilk de yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Jandarma Genel Komutan Yardımcıları Ali Çardakçı orgeneral ve Halis Zafer Koç korgeneral olurken, Yusuf Kenan Topcu, Aykut Tanrıverdi ile Ali Doğan da tümgeneralliğe terfi etti.

İLK ORGENERAL JANDARMA KOMUTANI: ARİF ÇETİN 


Atamalarda dikkat çeken bazı detaylar da göze çarptı. Bilindiği gibi 15 Temmuz öncesinde Jandarma kökenli subaylar en yüksek rütbe olarak korgeneralliğe kadar yükseliyorlardı. Jandarma Komutanlığı'na ise Kara Kuvvetleri kökenli bir Orgeneral atanıyordu.

Türk tarihinin en büyük ihanet teşebbüsü olan 15 Temmuz'dan sonra ise Jandarma tamamen TSK'dan ayrıldı.

Darbeye direnen ilk askerlerden Tümgeneral Arif Çetin Korgeneralliğe yükseltilerek Jandarma Asayiş Komutanlığına atandı.


Asayiş Kolordu Komutanlığı da uzun süreden beri Jandarma kökenli generallerin atanmadıgı bir makamdı. Bu göreve de Kara Kuvvetleri'nden bir Korgeneral atanıyordu. 2017'de ise bir ilk yaşandı. Jandarma kökenli Korgeneral Arif Çetin Orgeneralliğe yükseltilerek Jandarma komutanı oldu.

İKİNCİ ORGENERAL ALİ ÇARDAKÇI


Bugün ise Korgeneral Ali Çardakçı da Orgeneralliğe tayin edildi ve Jandarmada Orgeneral rütbesi taşıyan komutan sayısı ikiye yükseldi.

Dikkat çeken terfi... Jandarma'da bir ilk yaşandı! ile ilgili etiketler Jandarma TSK Ali Çardakçı atama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.