Dikkat çeken öneri... "Benzin ve motorin 6 TL düşer"

Dolar/TL kurundaki oynaklık ve brent petrolün fiyatlarının sürekli değişmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına son yedi ayda yüzde 197 oranında zam geldi. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü peş peşe gelen zamların ardından CHP'den, benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir öneri geldi.

Araç sahipleri akaryakıtlara gelen zamlardan sonra sıkıntı yaşarken, benzin fiyatlarına ilişkin son dakika önerisi geldi. Geçtiğimiz hafta cuma ve cummartesi günü yaşanan artışlarla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 25 TL'yi aştı. Konuyu gündeme getiren CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur bir öneride bulundu. 

CHP'DEN BENZİN VE MOTORİN ÖNERİSİ! "6 LİRA UCUZLAR..."

CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, devletin akaryakıt üzerindeki ÖTV'yi sıfırlayıp KDV'yi yüzde 1'e düşürmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının 6 lira civarında ucuzlayacağını söyledi.

 

"EĞER BUNU YAPARLARSA ÇİFTÇİ TARLASINA DÖNER"

Akaryakıta gelen zamların iğneden ipliğe her şeyin fiyatını artırdığını belirten Güzelmansur, "Halkını rahatlatmak için bşata Almanya olmak üzere birçok ülke akaryakıttaki vergiyi kaldırdı. Hükümet de halk için vergiden vazgeçerse çiftçi tarlasına döner. Taksici, dolmuşcu, servisçi, esnaf zarardan kurtulur" dedi.

 

 

Dikkat çeken öneri... "Benzin ve motorin 6 TL düşer" ile ilgili etiketler benzin Motorin Akaryakıt zam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.