Dikkat çeken ayrıntı… Ankara'daki Türkiye-Taliban görüşmesinde bayrak mesajı!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan'ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in bu haftaki konuğu SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt oldu. Demir, Bozkurt ve Özkan, canlı yayında doların yeni tarihi zirvesini, Türkiye'nin olası Suriye operasyonunu, Taliban'ın Ankara ziyaretinin ve MİT - Emniyet'in ortak operasyonu ile gerçekleştirilen İran'ın ajan şebekesinin çökertilmesinin detaylarını masaya yatırdı.

"ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEME GİRECEĞİZ"

Metehan Demir, "Dolar, euro, döviz kurlarının hareketliliği, Türkiye'deki ekonomik kırılganlık, artan fiyatlar, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi parametreleri değerlendirirken Türkiye'nin ekonomik dengelerine de bakmak lazım. Sanayi, üretim, istihdam gibi. Türkiye'nin dış ilişkilerdeki yaşadığı fırtınalı dönem ve buralarda verdiği mücadelenin şüphesiz dış ilişkilere yansıması ve beraberinde ekonomik dengelerin etkilenmesi. İç politikanın dış politikaya, dış politikanın da iç politikayı etkilediği bir sistem. Ekonomi, iç politika ve dış politika birbirini dalgalandırıyor. 9.22'yi görecek ne oldu? Merkez Bankası'nda bir güç savaşı oldu. Çok fazla spekülasyon vardı. Doğalgaz, elektrik, kuraklık... Çok sıkıntılı bir döneme gireceğiz.

"FOTOĞRAFTAKİ ÖNEMLİ DETAY SADECE TÜRK BAYRAĞININ OLMASI"

Heyetlerarası görüşmede enterasan bir açı var. Düşmanla bile görüşmek insiyatifi elde tutmaktır. Ben görüşmüyorum derseniz, senin yerine başkaları görüşmen gereken konuları görüşür ve aradaki gri alanlardan istismar sağlar. Taliban heyeti buraya resmi ziyarette bulunmadı. Fotoğrafta önemli bir detay var, sadece Türk bayrağının olması. Heyetler arasında resmi tanınmalı görüşmelerde, diğer ülkenin de kim olduğunu anlatan bayrak bulunur. Sağdaki Türk bayrağının duruş açısı bizim tarafımızda duruyor. Normalde sol tarafta durur. Birçok örnek var uluslararası heyetler geldiğinde iki bayrak bulunmasıyla ilgili. Senin karşındakinin kim olduğunu anlatan, ya da resmi bir ülke olduğunu anlatan ya da anlatsa da dikkate almadığını gösteren sembolik bir duruş sergilemek lazım. Tek başına durak Türk bayrağı, karşımızda bir heyet var ama resmi tanınmış bir ülkenin heyeti değil anlamında sergilemiş. Semboller üzerinde konuştu." şeklinde konuştu.

"FOTOĞRAFTAKİ TÜRK HEYETİNİN OLDUĞU TARAFIN AYDINLIK OLMASI DETAYI DA ÖNEMLİDİR"

Ceyhun Bozkurt, "Dış işleri bakanlığı seviyesinde görüşülmesi temasın önemsendiğini gösterir. ABD o coğrafyadan askerlerini çekerken bir yandan da farklı unsurlar ve diplomasi üzerinden o coğrafyada duruyor. Biraz önce Afganistan'da Şii topluluğuna ait bir camide bombalı saldırı gerçekleşti. Böyle bir yaşanan kaosta seni de olumsuz etkileyecek. Angajman çerçevesinde görüşmek çok olağandır. Görüşme yerinde ve zamanında yapıldı. Taliban ile diplomasi, yeni dengeler kurma noktasında bizi etkileyecek. Fotoğraftaki Türk heyetinin olduğu tarafın aydınlık olması detayı önemlidir. Bir tarafta ışık var, diğer tarafta cam kapalı." sözlerini kullandı.

Metehan Demir ve Ceyhun Bozkurt'un açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Dikkat çeken ayrıntı… Ankara'daki Türkiye-Taliban görüşmesinde bayrak mesajı! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Metehan Demir Taliban Türkiye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.