Dikkat! Bunu yapmazsanız emekli olamazsınız...

Milyonlarca çalışanın hayalini kurduğu emeklilik için SGK yeni bir karar verdi. Sosyal Güvenlik kurulu tarafından düzenlenen yeni genelgeye göre, emeklilik için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararın detayları...

Yıllarca çalışıp emeklilik hayali kuran vatandaşlar için SGK bazı şartlar koydu. Peki bu hakkı alabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar neler? İşte tek tek dikkat edilmesi gerekenler...

BUNU YAPMAZSANIZ, MAAŞ ÖDENMEYECEK

Yeni yayımlanan genelgede, emeklilik için yazılı istekte bulunması gerektiği belirtilerek, "Yaşlılık aylıklarından yararlanabilmeleri için çalıştıkları işten ayrıldıktan sonra yazılı istekte bulunma şartı aranmaktadır." 

Kanun'un yürürlük tarihinden önce 4/1-(a) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanan sigortalılardan tahsis talebinde bulundukları tarihte işten ayrılma koşulunun gerçekleşmediğinin sonradan tespit edilmesi halinde, söz konusu sigortalılar hakkında işlem yapılmayacak ve aylıkları ödenmeye devam edecektir."

ÖNCE İŞTEN ÇIKIŞ, ARDINDAN EMEKLİLİK YAZISI

SGK'nın bu genelgesinden sonra işlemler eskiden olduğu gibi devam edecek. Buna göre 4/a'lı (SSK) sigortalıların emeklilik dilekçesini işten ayrıldıktan sonra vermeleri gerekiyor.Yani önce işten çıkış işlemleri yapılacak, ardından SGK'ya bu çıkış yazısıyla gidip emeklilik işlemleri başlatılacak. Bağ-Kur kapsamında olanlar ise işyerlerini kapatmadan emeklilik müracaatında bulunabiliyor.Emekli Sandığı kapsamındaki memurlar ise emeklilik için bağlı bulundukları kuruma başvuracaklar.


EMEKLİLİK SONRASI ÇALIŞMAYA DEVAM EDİLEBİLİR Mİ?

Yasalarımız emekli olduktan sonra çalışmayı engellemiyor. Bu yüzden ister mevcut işinizde isterseniz başka bir işyerinde emekli olarak çalışabilirsiniz. Aynı işyerinde devam edecekler için de emeklilik işlemleri için çıkış almaları gerekiyor. Ay sonuna doğru yapılacak işlemler için çıkış alındıktan sonra bir iki gün içinde işlemler tamamlanıp tekrar giriş yapılabiliyor. Böylece bir hak kaybı da olmuyor.

 

Dikkat! Bunu yapmazsanız emekli olamazsınız... ile ilgili etiketler emeklilik emekli maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.