Dikili'de yangın! 20 dönümlük alan zarar gördü

İzmir'in Dikili ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın 1 saatte söndürüldü ancak yeniden alevlendi. İlk belirlemelere göre 20 dönüm alan zarar gördü. Yangının atılan izmaritten çıktığı öne sürüldü.

İzmir'in Dikili ilçesinde makilik alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahale ile 1 saatte söndürüldü.

Dikili Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 500, yerleşim yerlerine ise 150 metre mesafede, hayvan damlarının da bulunduğu Askertepe mevkisindeki makilik alanda, saat 15.30 sıralarında yangın çıktı.

Atılan sigara izmaritinden çıktığı iddia edilen yangında, alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter, 4 arazöz ile Büyükşehir, Dikili ve Bergama itfaiye gruplarından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle yaklaşık 1 saatte söndürüldü.

Dikili'de yangın! 20 dönümlük alan zarar gördü

YANGIN TEKRAR ALEVLENDİ

Makilik alanda çıkan ve 18 dönüm makilik alanın zarar gördüğü yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden alevlendi. Alevlere, soğutma çalışması yapan iki itfaiye aracı ile müdahale edildi. Bölgeden ayrılan diğer ekipleri geri çağrıldı. Alevler geniş bir alana yayılırken, çevredeki konutlarda yaşayanlar hotumlar ve kovalarla söndürme çalışmalarına destek verdi. Kimileri de kazma, kürek, dal parçası ne bulduysa alevlere müdahalede bulundu. Takviye olarak Dikili Belediyesi'nden 1 su tankeri geldi. Daha önce bölgeden ayrılan arazözlerinde gelmesiyle alevler yarım saatlik çaba sonucunda tekrar söndürüldü.

20 DÖNÜM MAKİ KÜLE DÖNDÜ

İzmir'in Dikili ilçesinde, makilik alanda çıkan ve söndürülmesinden sonra tekrar alevlenen yangında 2 dönüm alan daha küle döndü. Toplam 20 dönüm makilik alana zarar veren yangın tamamen söndürüldü.


DHA

Dikili'de yangın! 20 dönümlük alan zarar gördü ile ilgili etiketler Dikili Yangın makilik alan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.